Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ayva Dolması Tarifleri > Kuzu Kol Sarma (3 adet - 20,941 defa bakıldı)

Kuzu Kol Sarma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Kol Sarma

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161012
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet kuzu kol
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısır özü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarımsak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Kuzu kolunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarımsak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.



Kuzu Kol Sarma

pakol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc154432
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
458 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuzu kol
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ekmek içi
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
İçi için:
2 adet kuru soğan
3 adet havuç
2 adet patates
8-10 adet mantar
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Pişirmek için:
Kuzu gömleği

Ekmek içini çekin.
Maydanozları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.
Bir kasede kekik, maydanoz, sarımsak, ekmek içi, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
Etin kemiklerini ve fazla yağını ayıklayın.
Üzerine biber salçası ve tuz sürün.
İsterseniz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
Daha sonra hazırladığınız harcı etin üzerine yayıp üzerini streç filmle sarın ve marine olması için buzdolabına kaldırın.
İç harcı için sebzeleri jülyen doğrayın.
Tereyağını tavada kızdırıp önce soğanları tavaya alın.
Ardından havuçları ve patatesleri, son olarak da mantarları ekleyin ve soteleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Marine ettiğiniz etin üzerindeki sosu sıyırıp alın.
Etin bir kenarına üzerine hazırladığınız sebzeli harcı yerleştirin.
Eti rulo şeklinde sarın ve bir ip ile güzelce bağlayın.
Ruloyu tavada mühürleyin.
Gömleğin üzerindeki fazla yağı bıçakla sıyırın.
Ardından mühürlediğiniz eti iplerini kesip gömleğe sıkıca sarın.
Dışını yeniden iple sarın ve önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verin.
Kızaran kuzu kol sarmayı dilimleyip servis edin.



Kuzu Kol Sarma

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95270
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2014
2,014 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1300 gr. Kuzu kol
20 gr. biber salçası
30 gr. çekilmiş ekmek içi
50 gr. maydanoz
20 gr. sıvı yağ
Sarımsak, tuz, biber, kekik

Maydanoz temizlendikten sonra incecik kıyılır. Ekmek içi çekilir. Sarımsak dövülerek ezilir. Ekmek içi, maydanoz, sarımsak ve kekik birleştirilerek karıştırılır.
Kuzu kolun fazla yağları temizlenir ve kemikleri çıkartılır. Kolun iç kısmına tuz atılır ve biber salçası süzülür. Bunun üzerine aromatic malzemenin hepsi serpilir. Kol silindir şeklinde sarılır ve mutfak ipiyle iyice sarılarak bağlanır.
Fırın 260 0 C’de ısıtılır. Kol sarma tuzlanıp az sıvı yağla yağlandıktan sonra kolu alacak küçük bir fırın tepsisine yerleştirilir. Kızgın fırına verilerek 10 dk. civarı, sarmanın yüzü kızarmaya başlarken fırının ısısı 160 0 C’ye düşürülür. 1 saat 20 dk. civarında yavaş yavaş pişirilir. Pişmesine 15 dk. kala tepsiye 1 su bardağı su dökülür. Bu su tepsinin yanmasını önler ve sos olarakta yemeğin üzerine dökülür.
Sarmanın ipleri alındıktan sonra yuvarlak dilimlerle kesilir ve servis tabağına alınıp sıcak olarak servis edilir.


Fotoğraf "Can Kanca" tarafından gönderildi. 21.09.2020






Kuzu Kol Sarma Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri



(3 adet Kuzu Kol Sarma 20,941 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort