Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuzu İçli Pilav (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu İçli Pilav (Şanlıurfa)

Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc67261
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,847 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz

Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.


Kuzuiçi (Şanlıurfa)

hıdır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc126721
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
1,211 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yağsız kuzu eti - l00 gr.
Pirinç - 50gr.
Çam fıstığı - 15 gr.
Dolma üzümü - 15 gr.
Sadeyağ l0 gr.
Karabiber - 2 gr.
Karışık baharat-3 gr.
Haspir (Safran) - 2 gr.
Tuz - 3 gr.
Şeker - 2 gr.

Pirinç bir miktar tuz ile sıcak suda 20 dakika ıslatılır. Yağsız kuzu eti bir tencere içerisinde tencerede haşlanır. Kuzu etinin haşlandığı su pilavda kullanılmak üzere bir kaba alınır. Dolma üzümü ile çam fıstığı ayrı bir tencerede sadeyağda pembeleşinceye dek kavrulur. Pirinç ilave edilerek sıksık karıştırılır. Tuz, şeker su eklenir. Suyu kaynadığında içerisine karışık baharat, karabiber, haspiratılan pilav suyunu çekene dek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra yaklaşık olarak 20 dakika dinlenmeye bırakılan pilav bostana eşliğinde servis edilir.



Kuzu İçi (Şanlıurfa)

mızrap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130276
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
2,470 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg yağsız kuzu eti
4 su bardağı pirinç
1 paket snober
1 paket dolma üzümü
1 su bardağı sadeyağ
Karabiber
Karışık baharat
Haspir
Tuz

Yağsız kuzu eti tencereye konularak haşlanır. Etler pişince tencereden alınır. Tencerede kalan et suyuna 2 yemek kaşığı haspir atılıp rengini verinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten süzülerek bir kâseye alınır. Genişçe bir tavaya yağ konularak çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılıp bir tabağa alınır. Pirinç tencereye dökülerek kavrulur. Tuz, üzüm, baharat ve haspiri et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişrilir. Altını kapamadan çam fıstıkları ilave edilerek hafifçe karıştırılır. Ateşten alınan pilav dinlenmeye bırakılır. Servis tabağına konulan pilavın üzerine etler tuzlanıp küçük parçalara ayrılarak serilir.

Not: Haspir, Urfa'da safran'ın bir çeşidine verilen isimdir.







Kuzu İçli Pilav (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Kuzu İçli Pilav (Şanlıurfa) 84,321 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort