| 
 
| 
 
 
 | 
 
KUZU İÇ PİLAVI | 
 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17165 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007 
2,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 kişilik malzemeler
 
450 gr. baldo pirinci (2 su bardağı)
 
100 gr. kuşüzümü 
 
150 gr. margarin
 
1 adet kuzu ciğeri
 
100 gr. çamfıstığı
 
1 lt et suyu
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1/2 bağ dereotu
 
1/2 bağ maydanoz
 
 
Yapılışı
 
Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayıp bulanık, nişastalı suyunu dökün, yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün. Kuşüzümlerini bir tel süzgecin içine koy sertçe ovalayarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp, süzdürün ve soğuk suya koyarak biraz şişmeye bırakın.
 
Margarini tencerede eritin. Yağ kızınca ciğerleri dakika kavurun fıstıkları da ekleyerek saranncaya kadar kavur sürdürün. Et suyunu katıp bir taşım kaynatın. Yıkanıp süzülmüş kuşüzümlerini tuzu ve biberi katarak karıştırıp, pirinci katm. Ateşi kısın, kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirip pilavı ateşten alın.
 
Pişen pilava tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen gestererek dereotu ve maydanozu karıştırın, servis tabağına boşaltarak servis yapın.
  
 | 
 
Kuzu İçi Pilavı | 
 
  | 
barış savar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137810 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2018 
802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
3 y.k. tere yağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet domates
 
2-3 adet yeşil sivri biber
 
3-4 adet taze soğan
 
2 adet kuru soğan
 
Yarım bağ dereotu ve maydanoz
 
Reyhan
 
Tuz
 
Kavurma (1 kase)
 
 
Tere yağ ve zeytinyağı birlikte eritilerek kızdırılır. Doğranmış kuru soğan biraz sarartılır. Sonra bulguru ilave edilerek biraz kavrulur.
 
Doğranmış domates, kavurma, taze soğan, dereotu, maydanoz, reyhan ve tuzu da ilave edilerek suyu konulur.
 
Suyu 1 e 1,5 veya 2 gibi konulur. Çünkü domates ve sebzeleri olduğu için fazla su kaldırmayabilir.
 
Ancak arzu edilirse hafif suluda yenilebilir. O zaman da buna meyhane pilavı denir.
 
Arzuya göre baharat çeşitleri arttırılabilir. Acı seven acı ilave edebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KUZU İÇ PİLAVI Tarifleri Kestaneli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |