| 
 
 
 | 
Kuzu Etli Şevket-i Bostan | 
  | 
müsavi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.12.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147438 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019 
593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg şevket-i bostan
 
500 g kuşbaşı kuzu eti
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Şevket-i bostanı bol suyla yıkayıp süzün. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan etleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra şevket-i bostanı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti haşladığınız sudan bir bardak ilave edip kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |