2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1.5 su bardağı sıcak su
1 kg. ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
Yemeklik doğranmış soğan ve etleri, etler suyunu çekip bırakana kadar tereyağında kavurun ve üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuzunu ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Beş dakika daha pişirip servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 16.02.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc133608
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2018
1,098 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg ıspanak kökü
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
400 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
30 gr margarin
Tuz
Su
Ispanak kökleri iyice temizlenip sıcak suda haşlanır ve bir tepsiye ortası boş kalacak şekilde dizilir.
Ayrı bir kapta yağ eritilip ince kıyılmış soğan ve kuzu eti kavrulur. Pişen etler ıspanağın ortasındaki boşluğa konur. 180 dereceye getirilmiş fırında 15 dk pişirilir.
Ayrı bir kapta yumurtanın sarısı, un, limon suyu ve yoğurt karıştırılıp etin üzerine dökülür ve 180 derece fırında 5 dk. Daha pişirilir. Yemeğiniz servise hazır.