|
|
Kuzu Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123604
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kuzu eti 300 gr
Pirinç 60 gr
Havuç 60 gr
Yumurta (sarısı) 50 gr (1 adet)
Soğan 45 gr
Kereviz (kök) 30 gr
Yoğurt 90 gr
Limon suyu 20 ml
Su 1,5 Lt
Maydanoz 60 gr
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Pirinci yıkayın. Kuzu etini yıkayın. Bütün sebzeleri dörde kesin. Yoğurdu yumurta sarısı ve limon suyu ile karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine et ve sebzeleri koyun ve su dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 1 saat 20 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Haşlanmış eti 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Et suyunu çok fonksiyonlu pişiricinin içine dökün. Et, pirinç, tuz, baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp eti koyun ve sürekli karıştırarak yoğurt karışımını ekleyin. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
KUZU ÇORBASI |
|
Valide Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25504
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
150 gr kuzu, kuşbaşı doğranmış
1+3 kap sıcak su
4-5 taze soğan, küçük doğranmış
6 yemek kaşığı pirinç, yıkanıp, süzülmüş
1 büyük domates, rende
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı nane
Terbiyesi:
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Önce kuzu etini kendi suyu ile yağ ilave etmeden pişirin. Suyunu çektikten sonra 1 kap sıcak su ilave edin, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine 3 kap sıcak su ile birlikte pirinç, tereyağı, taze soğan, domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını yarım kapatın, orta ısıda pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Naneyi üzerine serpin, ocağın altını kapatın.
Terbiyesini hazırlamak için malzemeleri küçükbir kapta çırpın. Çorbadan bir kaşık alıp terbiyeye ilave edin ve karıştırın. Karışımı yavaşça çorbaya boşaltın, karıştırıp sıcak sıcak ikram edin.
|
|
KUZU ÇORBASI Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|