Kısa URL: https://ml.md/lc145607
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
150 gram kuzu but
20 gram tereyağı
Yarım domates
3 dilim lavaş ekmeği
2 adet sivri biber
Kuzu but küp şeklinde doğranarak çöp şişe dizilir, ızgarada pişirilir.
Bir kapta tereyağı eritilerek lavaşlar içerisinde ısıtılır.
Pişirilen şişler servis tabağına alınarak isteğe göre, pilav, domates ve közde pişirilmiş biber ile birlikte servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146415
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram bonfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Bonfileleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Baharat ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp doğradığınız etlerle birlikte harmanlayın.
Şişlerde aralık kalmayacak ve yarısına gelecek şekilde etleri dizin.
Tavanızı ocağa alıp iyice ısıtın.
Şişleri tavaya koyun ve her tarafı eşit olacak şekilde pişirin.