| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzu Buğulaması | 
 
  | 
Şanslı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2006 
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7332 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2006 
2,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo kemikli kuzu eti
 
2 kaşık tereyağı
 
25 adet arpacık soğanı
 
1 baş sarımsak
 
tuz
 
2 bardak sıcak su
 
 
Kemikli iri doğranmış kuzu etini tencereye alın, 2 kaşık yağı eritip aynı tencereye arpacık soğanlarını, sarımsak ve tuzu ilave edip ateşe oturtun, arada bir olamak üzere 2 bardak sıcak su katıp kapalı tencerede, orta hararetli ateşte, 1,5 saat pişirin.
  
 | 
 
KUZU BUĞULAMA | 
 
  | 
FatihB 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Sincan Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15823 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007 
6,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1   kg. kuzu eti,
 
10 diş sarımsak,
 
2   kaşık tereyağı
 
2   bardak su.
 
20 arpacık soğan,
 
 
Kemikli, irice doğranmış kuzu etini tencereye koyun, 2 kaşık tereyağı, 20 tane arpacık soğanı, 10 dis sarımsak ilâve edip ateşe koyun. Arada bir olmak üzere 2 bardak su katıp, kapalı tencerede, orta ateşte, bir buçuk saat pişirin.
  
 | 
 
Kuzu Buğulama | 
 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67467 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011 
3,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
900 gram kuzu eti
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 orta boy havuç
 
5 adet dolmalık biber
 
3 orta boy patates
 
2 orta boy patlıcan
 
3 orta boy soğan
 
Çeyrek kahve fincanı çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kol tarafından kemikli, iki parmak eninde, uzun doğranmış kuzu eti ve ince kıyılmış soğan, tereyağı ile 10 dakika kavrulur. Soğanlar diriliğini kaybedince 1,5 su bardağı su ilave edilir ve 40 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınır. Etler çıkarılır ve suyu süzgeçle bir kaba süzülür. Temiz bir tencereye pişmiş etler, üzerleri incecik soyulmuş, yarım parmak inceliğinde uzun kesilmiş patlıcanlar, kibrit şeklinde kesilmiş dolmalık biberler, piyaz soğanı gibi doğranmış 2 soğan, yarım parmak kalınlığında halka halka kesilmiş havuçlar, soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesler, soyulup küçük doğranmış domatesler, tuz, karabiber ve krema ile süzülmüş et suyu ilave edilerek etler iyice pişinceye kadar orta ateşte 30-35 dakika bırakılır ve servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuzu Buğulaması Tarifleri Bonfile Tarifleri
 | 
 
 
 
 |