|
Kuymak (Artvin) |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39931
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Borçka Belediyesi
Eriyen ve uzayan (çiçil) peynir tercihe göre beyaz un veya mısır unu, çok az su ve tereyağı/sıvıyağ ile beğendi kıvamına gelene dek tavada karıştırılarak pişiriliir. Pişmenin en iyi işaretei kuymağım "kusması" yani yağını salıvermesidir. Tüm öğünlerde baştacıdır. Pratik ve kolay bulunurluğu bakımından her zaman tercih edilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
|
KUYMAK |
|
marmelat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51483
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 çorba kaşığı katıyağ
4 su bardağı su
2 su bardağı mısır unu
250 gr. beyaz köy peyniri
tuz
Kızdırılmış iki kaşık yağa azar azar su ekleyip kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp, kaynamakta olan suya karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu yedirin. Ateşi kısın. Lapa kıvamına gelince, 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederken ince ince dilimlenmiş peyniri de ekleyerek eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı kızdırarak üzerine gezdirin.
|
KUYMAK (Artvin) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58174
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
100 gr dil peyniri
100 gr çeçil peyniri
150 gr tereyağı
1 kahve fincanı mısır unu
2 su bardağı su
tuz
Derin tavaya koyduğumuz tereyağı eriyince, mısır ununu ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Suyu ekleyip, karıştırarak kaynatın. Göz göz kaynamaya başlayınca, doğradığınız peynirleri ilave edin. Peynirler eriyince pişmiş demektir. Tercih ettiğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz.
|
Kuymak (Artvin) |
|
nurten kefeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc154082
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2020
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Tavaya tereyağı konur ve iyice eritilir. Başka kabın içindeki peynirin üstüne biraz mısır unu konur. Bu şekilde veya bir de yumurta eklenerek kızgın tereyağının içine dökülür. Peynir eriyip, yağ üste çıkınca tamamlanmış olur. Bir başka tarif de, çiğ kaymak tavada kaynar haldeyken un ve biraz su eklenerek boza kıvamı alana kadar pişirilir.
|
Kuymak (Artvin) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178130
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hazan Aydın Yeşilova
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı su
250 gr kolot peyniri & yağlı çeçil peyniri veya taze kaşar peyniri
2 kaşık süt kaymağı
2 kaşık tereyağı bakır bir tavaya koyulup eritilir.
İçine 2 kaşık mısır unu konularak kavrulur.
1,5 su bardağı su eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Peynirlerden herhangi birisi dilimlenerek bu karışıma konur, tavanın kenarından ortasına doğru bir spatula yardımıyla karıştırılır.
Peynirleri eriyince kısık ateşte yağın tavanın üstüne çıkması beklenir
Ocaktan alınmadan kaymağı da eklenir ve ocaktan alınarak yenir.
|
|