| 
 | 
| Kuymak (Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39931 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
 2,697 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 Eriyen ve uzayan (çiçil) peynir tercihe göre beyaz un veya mısır unu, çok az su ve tereyağı/sıvıyağ ile beğendi kıvamına gelene dek tavada karıştırılarak pişiriliir. Pişmenin en iyi işaretei kuymağım "kusması" yani yağını salıvermesidir. Tüm öğünlerde baştacıdır. Pratik ve kolay bulunurluğu bakımından her zaman tercih edilir.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
 
 
 | 
| KUYMAK | 
|  | marmelat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.05.2010
 Mesajlar: 32
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51483 Gönderme Tarihi: 07.May.2010
 2,667 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 4 çorba kaşığı katıyağ
 4 su bardağı su
 2 su bardağı mısır unu
 250 gr. beyaz köy peyniri
 tuz
 
 Kızdırılmış iki kaşık yağa azar azar su ekleyip kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp, kaynamakta olan suya karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu yedirin. Ateşi kısın. Lapa kıvamına gelince, 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederken ince ince dilimlenmiş peyniri de ekleyerek eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı kızdırarak üzerine gezdirin.
 
 
 | 
| KUYMAK (Artvin) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58174 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
 2,938 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 100 gr dil peyniri
 100 gr çeçil peyniri
 150 gr tereyağı
 1 kahve fincanı mısır unu
 2 su bardağı su
 tuz
 
 Derin tavaya koyduğumuz tereyağı eriyince, mısır ununu ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Suyu ekleyip, karıştırarak kaynatın. Göz göz kaynamaya başlayınca, doğradığınız peynirleri ilave edin. Peynirler eriyince pişmiş demektir. Tercih ettiğiniz miktarda tuz ekleyebilirsiniz.
 
 
 | 
| Kuymak (Artvin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154082 Gönderme Tarihi: 12.Kas.2020
 399 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Tavaya tereyağı konur ve iyice eritilir. Başka kabın içindeki peynirin üstüne biraz mısır unu konur. Bu şekilde veya bir de yumurta eklenerek kızgın tereyağının içine dökülür. Peynir eriyip, yağ üste çıkınca tamamlanmış olur. Bir başka tarif de, çiğ kaymak tavada kaynar haldeyken un ve biraz su eklenerek boza kıvamı alana kadar pişirilir.
 
 
 | 
| Kuymak (Artvin) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178130 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
 246 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hazan Aydın Yeşilova
 
 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1,5 su bardağı su
 250 gr kolot peyniri & yağlı çeçil peyniri veya taze kaşar peyniri
 2 kaşık süt kaymağı
 
 2 kaşık tereyağı bakır bir tavaya koyulup eritilir.
 İçine 2 kaşık mısır unu konularak kavrulur.
 1,5 su bardağı su eklenerek karıştırılarak pişirilir.
 Peynirlerden herhangi birisi dilimlenerek bu karışıma konur, tavanın kenarından ortasına doğru bir spatula yardımıyla karıştırılır.
 Peynirleri eriyince kısık ateşte yağın tavanın üstüne çıkması beklenir
 Ocaktan alınmadan kaymağı da eklenir ve ocaktan alınarak yenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |