Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KUŞONMAZIN SUNUMU VE YEME BİÇİMİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KUŞONMAZIN SUNUMU VE YEME BİÇİMİ

çini
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2009
Mesajlar: 36
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc37695
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2009
2,077 defa indirildi / yazdırıldı




Sebze olarak, et yemekleri yanında verilir. Eğer, diğer sebzelerle birlikte veriliyorsa çatalla uç kısımları sapından ayrılarak yenir. Özel olarak kuşkonmaz yemeği veriliyorsa, bir demet halinde 4-5 adet olarak servis edilir. Sapları dışarı gelmek üzere tabağın sağ kenarına konur. Sos olarak, mayonez veya zeytinyağlı limon veya zeytinyağlı sirke ile verilir. Kuşkonmaz, elin ilk üç parmağı ile sapından tutularak uç kısmı sosa batırılarak birer birer yenebilir. Yine, sapları tabağın kenarına konur. Elle tutulan kuşkonmaz tabağın sol tarafına konan finger bol (parmak yıkama) kabında sadece parmak uçları ıslatılarak peçete ile kurulanır. Bazı yemek davetlerinde kuşkonmaz için, çatal konmaktadır, kuşkonmazın sert bölümünün başladığı noktadan çatalla bastırarak kesip uç kısmı çatalla sosa batırılarak yenir. Konserve veya sert olmayan kuşkonmazlar elle tutulduğu takdirde yumuşak olğundan suları parmaklardan akabilir. Bazı ziyafetlerde, kuşkonmaz yemeği için sapları ucundan ayrılarak servis, edilir. Böyle hallerde dikkatli olmak gerekir.


Kuşkonmaz Servisi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98309
Gönderme Tarihi: 17.May.2014
3,190 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Kuşkonmazlar sıcak ve soğuk servis edilmektedir. Haşlanan kuşkonmazlar kurulanır, özel servis kabına uçları aynı yöne gelecek şekilde yerleştirilir. Özel servis kabı yok ise üzerine peçete açılmış porselen servis kabında da servis yapılabilir.
Sıcak kuşkonmaz için özel servis kabının altına sıcak su doldurulur, kuşkonmazların soğuması önlenir (özel servis kabı için masa üstü takımları konusuna bk.) Peçete açılmış porselen servis kabında servis edilecekse peçete sıcak su ile ıslatılır, üzerine kuşkonmazlar konur.
Kuşkonmazlar sapından pens ile tutularak çatal yardımıyla erimiş sıcak tereyağı ve sosa batırılarak yenir. Pens yok ise çatal tarafta sağ elle kuşkonmazlar çatal yardımıyla tereyağı ve sosa batırılarak yenir. Kuşkonmazları elle yiyenler için kuverde fingerbol bulunur.
Kuşkonmazlar servis kabıyla masaya bırakılarak servis edilir. Bu şekilde kuvere büyük düz tabak konur. Geridonda servis edilecekse kuşkonmazların uçları sola gelecek şekilde tabaklara yerleştirilir (kuşkonmaz pensi var ise). Eğer kuşkonmazlar uçları sağa gelecek şekilde yerleştirilirse sadece çatal kullanılacak demektir. Kuşkonmazların lezzetli ve taze kısımları uçlarıdır.
Jambonlu kuşkonmaz soğuk servis edilir. Kuşkonmazlar jambon dilimine sarılarak servis tabağına yerleştirilir. Misafirler servis tabağındaki jambonlu kuşkonmazları önündeki tabağına maşa yardımıyla alırlar. Sosunu da tabağına koyarak çatal ve bıçak ile yerler. Çatal ve bıçak ile yediklerinden dolayı fingerbole gerek yoktur.






KUŞONMAZIN SUNUMU VE YEME BİÇİMİ Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(2 adet KUŞONMAZIN SUNUMU VE YEME BİÇİMİ 61,130 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort