| 
 
 
 | 
Kuskuslu Börek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107073 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2015 
1,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
1 soğan
 
1 su bardağı haşlanmış kuskus
 
100 gram lor peyniri
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
6 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Öncelikle rendelenmiş soğan ve kıyılmış, haşlanmış kuskusla harmanlayın, baharatları, peyniri maydanozu da ekleyip iç harcını hazırlayın. Yumurta, yoğurt ve yağı çırpın, yufkaların üzerine sürüp şeritler halinde kesin. İç harcı az miktarda koyup muska şeklinde katlayın ve yağın içine atıp kızartın. İsterseniz de fırında pişirebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "hicabi" tarafından gönderildi. 27.09.2015
  
 | 
Kuskuslu Börek | 
  | 
cüneyt a. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2018 
Mesajlar: 37 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141238 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2019 
958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kavrulmuş kıyma
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı kuskus
 
2 adet kabak
 
6 adet yufka
 
 
Kuskusu tencereye koyup margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. 2 bardak su, karabiber ve tuz ekleyip kuskusu pişirin. Üzerine dereotu, maydanoz, kavrulmuş kıyma ve rendelenmiş kabakları da ilave edip karıştırın.
 
Sıvı yağ ile yoğurdu çırpın. Yufkaları dörde bölüp iri üçgenler elde edin. Üçgenlerin uç kısmına sos ve hazırladığınız içten koyup yufkayı büyük üçgen şeklinde katlayın. Üzerine kalan sosu gezdirin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kuskuslu Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158382 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
8 adet yufka
 
Yarım paket kuskus
 
1'er demet maydanoz ve dereotu
 
1 demet taze soğan
 
250 gram beyaz peynir
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp, süzün. Ilınınca içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı, ezilmiş peynir, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Kuskus pişerken, sıvı yağ ile suyu iyice çırpın. Bir yufkaya bu karışımdan sürün. Üzerine bir yufka daha koyup, ikisini birlikte 8 adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bohça veya istediğiniz şekilde katlayıp, tepsiye dizin. Üzerine kalan sulu sıvı yağı gezdirin. 200 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |