| 
 
 
 | 
Kuskus Hazırlama | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96174 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g irmik veya ince bulgur
 
4 adet yumurta
 
750 g un
 
2 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tuz
 
 
Unu eleyiniz.
 
Yumurta ve sütü iyice çırpınız, tuz ilave ediniz.
 
Kenarlı büyük bir tepsiye irmik veya ince bulguru koyunuz.
 
Tepsideki irmiğin üzerine önce yumurta ve süt karışımından bir kepçe serpiniz .
 
Sonra 3-4 kaşık un serpip tellendiriniz.
 
El ayasıyla fazla bastırmadan dairesel hareketler yaparak, bulgurun unu almasını sağlayınız.
 
Tekrar yumurta ve süt karışımından bir kepçe ekleyip, sonra 3-4 kaşık un serpiniz. Bir önceki işlemi tekrarlayınız.
 
Bulgurlar, kuskus büğüklüğüne gelinceye kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
 
Küçük kalanları ve fazla unu ayırmak için süzgeçten geçiriniz.
 
Süzgeçin içinde kalanları temiz bir örtü üzerine kuruması için seriniz.
 
Alta geçenleri aynı kuskus büğüklüğüne gelinceye kadar, aynı işlemi tekrarlayınız.
 
Kuskusları temiz bir örtü üzerinde, havadar ve gölge bir yere sererek kurutunuz.
  
 | 
KUSKUS YAPIMI | 
  | 
G.Ömer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63288 
Gönderme Tarihi: 19.May.2011 
5,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 kg un
 
4 yumurta
 
Biraz süt
 
1 kahve fincanı sıvıyağı
 
Tuz
 
 
Unu eleyin. Ortasına yumurta, yağ, tuz ve süt ilavesi ile sertçe bir hamur yapın. Portakal büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 saat dinlendirin. Üzerini örterek iri delikli bir kevgirden geçirin. Temiz bir bez üzerine serin. 7 gün bekletin. İyice kurutup torbalara doldurun ve kaldırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |