|
Kuskus |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152039
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kuskus
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp erimesini sağlıyoruz. Erimekte olan yağın içine kuskus makarnası ilave ediliyor. Kuskus makarnası orta hararetli ateşte hafif saydamlaşana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavruluyor. Kavrulan kuskus makarnanın üzerine su ilave ediliyor. Kuskus makarnanın içine tuz ilave edilip karıştırılıyor. Kuskus makarnası pişmesi için küçük ocağa alınır ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakılır. Göz göz olduğunda suyunu çektiğinde kuskus pilavı hazır.
|
Kuskus Pilavı |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc142767
Gönderme Tarihi: 16.May.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuskus
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Etleri yıkayıp, süzdürün. Bir tencerede tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanları ekleyerek, karıştıra karıştıra sarartın. Etleri katın ve karıştırarak kavurun. Et bıraktığı suyu çekinceye dek pişirin, üzerine suyunu koyarak bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tuzunu ekin ve kuskusu katın. Ocağı kısık ateşe alın. Kuskus şişince ve yumuşayınca ateşten alın. Karabiberini ekip, etlerle kuskusu hafifçe karıştırın. Servise dek tencere kapağını kapalı bekletin. Haşlanmış kuru domateslerle sıcak servis yapın.
|
Kuskus Pilavı |
|
güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133761
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
1,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı tereyağı
1 domates rendesi
Tuz
Karabiber
2 kaşık sıvıyağ
Su
Tencereye sıvı yağımızı alıp kızdırıyoruz. İçine 1 çay bardağı kuskus koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra tereyağını koyup erittikten sonra domates rendemizi ve kalan kuskuslarımızı tenceremize alıp, kavuruyoruz. Tuzunu ve baharatını da ekleyip üzerleri kapanacak şekilde sıcak su döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Arasıra suyunu kontrol edip gerekirse su ilave edebiliriz. Suyunu tamamen çekip piştikten sonra ateşten alıp servis yapıyoruz.
|
Kuskus Pilavı |
|
yüksek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc131777
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018
1,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı kuskus
1 adet yeşil biber
1 adet Kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Pilav tenceresine sıvı yağ döküyoruz, kuskusu Tereyağını da ekleyip kavuruyoruLKırmızı ve yeşil biberi küçük küp şeklinde doğruyuz Biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates sosu ve salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım: Üzerine gelecek kadar sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
|
Kuskus Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96177
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. et suyu (4 su bardağı)
500 g kuskus
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye ölçülü etsuyu veya su koyunuz.
Su kaynayınca kuskusu ekleyip, tuzunu ayarlayınız.
Kuskuslar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişiriniz.
Tavada tereyağı eritiniz.
Yağ kızınca kuskusların üzerine boşaltıp iyice karıştırınız.
Kuskusları kısık ateşde 10 dakika daha pişirip ateşten alınız.
Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
|
KUSKUS PİLAVI |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87675
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuskus
12 bardak su
5 silme çorba kaşığı tereyağı
3/4 bardak et suyu
Tuz
Tencereye suyu, tuzu koyup kaynatın. Sonra da içine kuskusları atın, yumuşayıncaya kadar 10 dakik kadar haşlayıp suyunu süzün. Kuskus süzülürken bir tencereye et suyunu ve yağı koyup kaynatın. Kaynayına suyundan iyice süzülmüş olan kuskusları ilave edip ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. İndirip sıcak servis yapın.
|
KUSKUS PİLÂVI |
|
Ofelya
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57035
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2010
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pişirilecek miktar kuskusun, iki misli et suyunu birkaç baş soğanla birlikte kaynatmalıdır. Bunu müteakip, kuskusları da salmalıdır. Tuz ve biberini de serpmeli ve pilav tertibi pişirilip kızgın tereyağını da gezdirip karıştımalı ve ağır ateşte bir müddet bırakmalıdır.
ML® Mahmudiye için tıklayın
|
Kuskus pilavı |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27906
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
3,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
2,5 arpacık soğanı
2 domates
5 çorba kaşığı tereyağı
2-3 su bardağı sıcak et suyu
Tuz
Karabiber
Arpacık soğanları temizleyin. Tereyağını tencerede eritip arpacık soğanları 5-6 dakika kavurun. Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin. Sürekli karıştırarak 3- 4 dakika kavurun. Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyin. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak servis yapın.
ML® Mozaik Pilav için tıklayın
|
Kuskus Pilavı |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27477
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
2,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 su bardağı su
3,5 çorba kaşığı tuz
350 gr. kuskus
1 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tencereye 6 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı tuz konur. Su kayna-yınca içine kuskuslar boşaltılır ve 8 dk. haşlanır. Sonra kuskuslar ince delikli süzgeçten geçirilir ve birkaç defa soğuk suyla yıkandıktan sonra iyice süzülür. Kuskusların haşlandığı boş tencereye tavuk suyu (veya et suyu) konur. Su kaynamaya başlayınca buna kuskuslar, yeteri kadar tuz katılır ve orta ateşte 15-20 dk. kadar pişirilir. Suyu çekilip kuskuslar yumuşak bir duruma gelince eritilmiş 5 çorba kaşığı tereyağı katılır ve birkaç kere karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
ML® Kuskus Kazablanka için tıklayın
|
KUSKUS PİLAVI |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19781
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. kuskus,
12 bardak su,
tuz,
3 kaşık yağ,
1 bardak (tavuk veya et suyu), yoksa sade su.
Yapılışı:
1- 12 bardak suyu bir tencereye koyup tuz atıp suyu kaynatınız.
2- Su kaynayınca kuskusları içine atıp 5-10 dakika haşlayınız.
3- Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup 5 dakika bekletip suyunu süzünüz.
4- Tencereye 1 bardak et veya tavuksuyunu koyup kaynatınız.
5- Su kaynayınca haşlanan kuskusları içine koyup tuz atıp orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
6- Kuskuslar suyu çekip yumuşayınca 3 kaşık yağı katıp karıştırarak yağı her tarafa yediriniz.
7- Servis tabağına boşaltıp yağı donmadan servis yapınız.
ML® Yıldız Pilavı için tıklayın
|
KUSKUS PİLÂVI |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16578
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Bardak kuskus
1 Avuç nohut
4 Bardak su, varsa et suyu
3 Bardak sade yağ ya da tereyağ
3 Soğan
Baharat
Tuz
Tencereye kuskusun iki misli etsuyu, dörder parçaya ayrılmış 2-3 soğan koyarak pişinceye kadar kuvvetli ateşte kaynatınız, içine haşlanmış ve kabuğu çıkarılmış nohut, tuz ve baharat atarak bir taşım sonra kuskusu salınız. Hemen karıştırıp kapağını kapayarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra, hafif ateşe alarak kuskusu kâfi gelecek miktarda kızgın tereyağını üzerine dökünüz; 15 dakika pişiriniz; sonra açıp ve karıştırarak tekrar kapayınız.
ML® Enzade Pilavı için tıklayın
|
Kuskus Pilavı |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10664
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 su bardağı su
3,5 çorba kaşığı tuz
350 gr kuskus
1 su bardağı tavuk suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye su ve 3 çorba kaşığı tuz konur. Su kaynayınca içine kuskuslar boşaltılır ve 8 dakika haşlanır. Sonra kuskuslar ince delikli süzgeçten geçirilir. Birkaç defa soğuk suyla yıkandıktan sonra iyice süzülür. Kuskusların haşlandığı boş tencereye tavuk suyu (veya et suyu) konur. Su kaynamaya başlayınca buna kuskuslar ve yeteri kadar tuz katılır ve orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir. Yemeğin suyu çekilip kuskuslar yumuşak bir duruma gelince eritilmiş 5 çorba kaşığı tereyağı katılır ve birkaç kere karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
ML® Ramazan Pilavı (görsel)
|
KUSKUS PİLAVI |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9642
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
3 bardak et suyu
1+1/2 bardak kuskus
50 gr. SANA
100 gr. pişmiş nohut
1 soğan
1 tutam yeni bahar
Tuz, kırmızı biber.
Bir tencereye et suyunu koyun. Soğanı ince doğrayıp, su ile kaynatın. Nohutların kabuklarını soyup tencereye ilave edin. Tuz ve yenibaharı, yağın yarısını ilave ederek karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra kuskusları ilave ederek karıştırın ve tencerenin kapağını kapayın. Hafif ateşte suyunu çektirin. Kalan yağı kızdırın, içine arzuya göre acı veya tatlı kırmızı biber ilave edin ve kuskusun üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Ateşi söndürerek 15-20 dakika demlendirin. Servis tabağına tepeleme yerleştirerek sıcak sıcak sofraya getirin.
ML® Saltanat Pilavı için tıklayın
|
Kuskus Pilavı |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9502
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
3,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu pilavı pişirmek için, çukur bir tencereye 3 litre veya 12 su bardağı su ve bir miktar tuz koyup kaynatılır. Bu kaynayan suya 500-600 gram kuskus atılır ve 3-4 dakika gibi kısa bir süre tutulup haşlanır. Haşlanan kuskus bir kevgire alınarak soğuk sudan geçirilir. Bundan sonra, tencereye 1 çorba kaşığı kadar tereyağı, 1/2 su bardağı etsuyu, yeterli tuz ve az bir karabiber koyup bunları ısıttıktan sonra kuskus tencereye atılır. Kuskus etsuyunu çekinceye kadar hafif ateşte tutulup altı kapanır, tencerenin üstüne havlu veya başka şeyler koyarak tavlanmaya bırakılır.
|
|