| 
 
 
 | 
Kuşkonmazlı Somon | 
  | 
tarif dükkanı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141130 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 dilim füme somon
 
8 adet kuşkonmaz
 
1 adet avokado
 
2 adet renkli marul yaprağı
 
Sos için:
 
1 çay kaşığı hardal
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı kıyılmış dereotu
 
 
Salata yapraklarını bir tabağa yerleştirin. Somonları önceden haşladığınız kuşkonmazların etrafına sarın. Salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkarın. Somonların üzerine rendeleyin ya da doğrayın. Hardal, mayonez ve dereotunu karıştırarak, sosu hazırlayın. Servis yaparken hazırladığınız sosu kuşkonmazlı somonların üzerine dökün.
 
 
 
  
 | 
Kuşkonmazlı Somon Fileto | 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147355 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019 
1,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
80 g somon fileto
 
Himalaya tuzu
 
1 portakal
 
4-5 adet kuşkonmaz
 
2 portakalın suyu
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın. Buzlu suyun içinden 1 dakika sonra çıkartın. Somon filetosunun her iki yüzüne de tütsülenmiş Himalaya tuzu serpin. Kapağını kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin. Izgara tavaya çok az zeytinyağı ekleyin ve somon filetoyu arkalı önlü hafif kızartın. Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirip ocaktan alın. Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine incecik dilimlenmiş portakalları dizin. Kuşkonmaz ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuşkonmazlı Somon | 
  | 
elmalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137725 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023 
856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Limon 0.5 Adet
 
Kapari 1 Yemek Kaşığı
 
Somon Füme 150 Gram
 
Az Yağlı (light) Mayonez 1 Çorba Kaşığı
 
Kuşkonmaz Konservesi 150 Gram
 
COOK Alüminyum Mutfak Folyosu (8m) 1 Adet
 
 
COOK Alüminyum mutfak folyosu ile kapladığınız kesme tahtanızın üzerine somonu yerleştirin. Ortasına kuşkonmazları sererek üzerine karabiber, yarım limon suyu, tuz, light mayonez, kapari ilave ederek rulo halinde sarın.
 
Rulo halindeki somonları ikişer parmak kalınlığında verev şeklinde dilimleyin. Servis tabağınıza alarak arzu ettiğinizde formda süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |