|
|
Kuşkonmaz Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166893
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşkonmaz
Tereyağı
Kiraz domates
Peynir
Ceviz
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Soyacak yardımıyla kuşkonmazları ayıklayıp, tereyağında hafifçe döndürün. Bir kaba kiraz domatesleri, peynir ve cevizi koyun, üzerine sotelediğiniz kuşkonmazları ilave edin. Limon, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
|
Kuşkonmaz Salatası |
|
saniye şimşek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc142892
Gönderme Tarihi: 21.May.2019
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı roka
1 demet kuşkonmaz
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 ince dilimlenmiş turp
3 dilimlenmiş fıstık salatalık
Çeyrek fincan brokoli filizi
1 dilimlenmiş avokado
2 yemek kaşığı antepfıstığı
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
2 yemek kaşığı kıyılmış nane
Sosu için:
Çeyrek bardak sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
Tuz
Karabiber
Kuşkonmazların alt kısımlarını kesin ve parçalara ayırın. Zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın ve doğradığınız kuşkonmazı, tuzu ve biberi ekleyin. Kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika sonra kenara alın.
Büyük bir salata kabında rokayı, dilimlenmiş turpları ve salatalıkları karıştırın ve sosu dökün. Üzerine avokado, antepfıstığı, kabak çekirdeği ve kuşkonmazı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üstüne brokoli filizlerini ve naneleri serpip, tuzunu ve karabiberini ekleyip afiyetle yiyin.
|
Kuşkonmaz Salatası |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc20052
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
MALZEME
500'er g beyaz ve yeşil kuşkonmaz,
tuz,
2-3 tatlı kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tereyağı,
200 g dilimlenmiş pastırma,
1 taze soğan,
2 çorba kaşığı yeşil kabak çekirdeği,
1 kıvırcık salata,
4 çorba kaşığı sirke,
karabiber,
2-3 çorba kaşığı kabak çekirdeği yağı,
3 çorba kaşığı bitkisel yağ.
1. Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin.
2. Kuşkonmazları boyuna ve ortadan kesin.
3. 1.5 litre tuzlu su kaynatın, suya birer tatlı kaşığı şeker ve tereyağı katın. Kuşkonmazları haşlayın. Beyazları yaklaşık 15 dakika, yeşilleri 8-10 dakika. Kuşkonmazları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın.
4. Pastırmayı doğrayın.
5. Soğanı ayıklayarak kıyın. Kabak çekirdeklerini kıyın. Kıvırcık salatayı ayıklayarak yıkayın ve parçalayın.
6. Sirkeyi tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırın, yağları yavaş yavaş katın. Sosu iyice çırpın. Kıyılmış soğan ilave edin, 3 kaşık kuşkonmaz suyu karıştırın.
7. Sebzeleri pastırma ve salata ile karıştırın, sos dökün, kabak çekirdeklerini serpiştirin. Ilık olarak, esmer köy ekmeği ile servis yapın.
|
KUŞKONMAZ SALATASI |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11183
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gr. kuşkonmaz
4000 gr. su (16 bardak)
2 çorba kaşığı tuz
Salçası :
1 tatlı kaşığı hardal
2 kahve fincanı sirke
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
1) Bayat ve çok kart olmayan 1000 gram kuşkonmazın uçlarındaki morumsu veya yeşil kısımların bitip de sarımsı rengin başladığı yerden kuşkonmazın alt kısmına kadar tıraş edercesine incecik kesmek suretile üstlerini hafifçe almalı, sonra da her üstü alınmış kuşkonmazı, içinde su olan tencereye atarak böylece bütün kuşkonmazları böylece temizlemelidir, (kuşkonmazlar nekadar kart veya kalın olurlarsa olsunlar bunların uçlarındaki morumsu veya yeşilimsi yerleri katiyen traş etmemelidir.)
2) Kuşkonmazların ayıklanması nihayete erince, bunları soğuk sudan çıkararak hepsinin uç kısımlarını ayni hizaya getirmek suretile bunları ortalarından sicimle sıkıca bağlıyarak demet haline getirmeli sonra da bağlanmış bu demeti içinde 16 bardak tuzlu su kaynamakta olan tencereye atarak kapağını kapatmalı ve kuşkonmazlar yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az hararetteki ateşte aşağı yukarı 20 ilâ 25 dakika arasında haşlamalı, sonra da bunları sıcak sudan alarak; içinde soğuk su dolu olan bir tencereye atmalı ve yarım saat kadar soğuk su içinde bırakmalıdır.
3) Sonra kuşkonmazları sudan çıkararak iyice kuruladıktan sonra, uzunca bir tabağın içindeki katlanmış peçeteye yerleştirmeli, yanında iyice krıştırılmış hardal ve zeytinyağı sirke olduğu halde servis yapılmalıdır.
|
Kuşkonmaz Salatası |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10339
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
2 demet kuşkonmaz,
2 adet patates,
300 gr çalı fasulyesi,
en küçük boy lahana,
3 yumurta,
1 limon,
3 kornişon,
yeteri kadar zeytinyağı,
karabiber,
tuz.
Yapılışı:
Kuşkonmaz, fasulye ayıklanır. Patatesin kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde parçalara bölünür. Lahananın yapraklan ayrılıp iyice yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Kuşkonmaz, fasulye, patates ve lahana ayrı kaplarda ve tuzlu suda haşlanır, suları süzülür. Bu arada mayonez hazırlanır. Kalan yumurtalar katı oluncaya kadar haşlanır. Kuşkonmazlar küçük parçalara bölünüp salata tabağına konur. Patates, lahana ve fasulye ilave edilip tuzlandıktan sonra iyice karıştırılır. Üstü mayonezle kapatılır. Dilimlenmiş katı yumurta ve kornişonlarla mayonezin üstü süslenir, buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
|
|
Kuşkonmaz Salatası Tarifleri Ezme Salata Tarifleri
|
|