| 
 
 
 | 
Kuşburnu Marmelatı | 
  | 
tarifci abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2015 
Mesajlar: 92 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109824 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2015 
1,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuşburnu
 
Toz şeker
 
 
Kuşburnular seçilir, temizlenir ve yıkanır. Kaynatılacak kaba alınır. Üzerini geçecek şekilde soğuk su konularak iki parmak arasında sıkıldığında ezilinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su ilave edilir. Yumuşayan kuşburnular süzgeçten ezilerek geçirilir. Çekirdek ve kabukları ayrılır. Süzgeçten geçen kuşburnu suyu daha ince süzgeçten de geçirilerek içindeki tüylerden ayrılır. Genişçe bir kaba iki ölçü kuşburnu suyu bir ölçü toz şeker konularak kaynatılır. Muhallebi kıvamına yakın gelince ocaktan indirilir. Sıcakken kavanozlara konulup ağzı kapatılır. Nektar haline getirilmiş kuşburnu, istenirse, bir miktar şekerle tatlandırılarak şurup şeklinde de tüketilebilir.
 
 
Not: Uzundere, çalımsı doğal meyveler bakımından oldukça zengin bir flora yapısına sahiptir. Bu meyvelerin başında, kuşburnu, böğürtlen ve ahududu gelmektedir. Kuşburnu, yöre halkı tarafından en fazla değerlendirilen doğal meyvelerdendir. Sonbahar aylarında toplanan kuşburnular, hem içecek olarak hem de tatlı yapımında kullanılırlar. Kuşburnunun birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
 
 
 
  
 | 
Kuşburnu Marmelatı | 
  | 
akraba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2019 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147329 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019 
761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram kuşburnu
 
1,5 litre su
 
1 kilogram şeker
 
 
Kuşburnunun saplarını ve tüylü kısımlarını güzelce temizleyip yıkayın.
 
Tencereye kuşburnu ve suyu ekleyip ocağa alın.
 
Kuşburnu yumuşayana kadar kaynatın. Eğer suyu yetersiz gelirse tekrar su ekleyin.
 
Tencerenin dibince biraz su kalınca kuşburnunu delikli süzgeçten geçirin.
 
Üzerine limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte biraz daha koyu kıvama gelene kadar 3-4 dakika daha karıştırın.
 
Pişince ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |