| 
 | 
| KUŞBURNU ÇORBASI (Gümüşhane) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38404 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
 3,786 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gümüşhane Valiliği
 
 Malzemeler:
 500 gr. kuşburnu
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı un
 1 lt. su
 200 gr. kıyma
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tutam karabiber
 kimyon ve nane.
 
 Yapılışı:
 Ayıklanıp yıkanan kuşburnular 1 lt. suda 30 dakika kaynatılır. Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika süreyle karıştırılır.
 Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| KUŞBURNU ÇORBASI | 
|  | kadim Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.08.2009
 Mesajlar: 28
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40589 Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
 2,351 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1kg kuşburnu
 100 gr tereyağı
 1 çay bardağı un
 su
 200 gr kıyma
 1 tutam tuz
 1 tutam karabiber,
 kimyon
 nane
 
 Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta kıyma, tuz, karabiber, kimyon, fındık büyüklüğünde köfteler olarak hazırlanıp suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencerede un tereyağda kavrulur; kuşburnu suyu, hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra üzerine kızarmış yağda nane dökülür. Sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| Kuşburnu Çorbası (Gümüşhane) | 
|  | gupse Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.02.2012
 Mesajlar: 31
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72569 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
 2,078 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg taze kuşburnu
 200 gr kıyma
 1 çay bardağı sıvıyağ
 2 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı tuz
 8 su bardağı su
 
 Kuşburnunun üzerine su eklenir ve yarım saat pişirilir. Sonra süzgece aktarılır ve suyu kullanılmak üzere ayrılır. Yağda kıyma kavrulur. Arzuya göre salça eklenir. Bu arada un da katılır. Kuşburnu suyu ve tuz ilave edilir. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |