| 
 
 
 | 
Kuşbaşılı Pide | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180951 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024 
102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur için:
 
4 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 paket kuru maya (veya 20 g yaş maya)
 
1 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
İç harcı için:
 
300 g kuşbaşı doğranmış et (tercihen dana veya kuzu)
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 adet domates (küp doğranmış)
 
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Unu geniş bir kaba eleyin ve tuz ile karıştırın.
 
Ortasını havuz gibi açarak maya, toz şeker ve ılık suyu ekleyin.
 
Zeytinyağını ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamuru üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
 
Kuşbaşı etleri bir tavada sıvı yağ ile soteleyin.
 
Soğanı ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Domates, tuz ve baharatları ekleyerek harcı 5-10 dakika pişirin.
 
Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
 
Bezeleri unlu bir zeminde oval şekilde açın.
 
İç harcı hamurun ortasına yayın ve kenarlarını hafifçe kıvırarak pide şekli verin.
 
Hazırlanan pideleri önceden ısıtılmış 200°C fırında 15-20 dakika, kenarları kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağı sürerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuşbaşı Etli Pide | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166095 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022 
350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru İçin:
 
5-6 su bardağı un
 
150 gram yoğurt
 
6 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
175 ml ılık su
 
Harcı İçin:
 
1 kg küçük doğranmış kuşbaşı et
 
3 tane kabuğu soyulmuş domates
 
2 tane soğan
 
½ demet maydanoz
 
2 tane sivri biber
 
1’er çay kaşığı pul biber ve tuz
 
1 çorba kaşığı salça
 
 
Pide harcı için sırayla soğanları, domatesleri ve biberi robottan geçirin. Maydanozu incecik kıyın. Harç için tüm malzemeleri birleştirin, iyice karıştırın. Harcın üstünü kapatın ve dinlenmeye bırakın. Pide hamuru için maya, su ve şekeri karıştırmalısınız. 2-3 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kalan malzemeleri de ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur oluşturana dek yoğurma yapın. Hamuru da dinlenmeye bırakın. Sonrasında hamurdan bezeler koparıp, açma işlemi yapın. Hamuru uzunlamasına açın. Pide harcını hamurun ortasına ilave edin. Hamuru üst kısımlarından katlayın. Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alın. Önceden ısıttığınız 250 derecelik fırında pişirin. Pişen pideleri fırından çıkarıp, üzerine tereyağı sürebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuşbaşı Etli Pide | 
  | 
hat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129197 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pide hamuru için:
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 su bardağı ılık su
 
500 g un
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 soğan
 
250 g kuşbaşı kuzu eti
 
2 domates
 
1 tatlı kaşığı biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süsü için:
 
Taze biberiye
 
 
Pide hamuru için, mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki misli kabarıncaya kadar bekletin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğan ve kuşbaşı etleri kavurun. Et suyunu çekince küp doğradığınız domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine etli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Taze biberiye dalları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuşbaşılı Pide | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108529 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar su
 
İçi için;
 
200 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
 
1 küçük kuru soğan
 
1 küçük domates
 
2 adet yeşil sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamur için malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İçi için kuru soğan, domates ve sivri biber ince ince doğranır kuşbaşı doğranmış et, tuz ve karabiber ilave edilerek iç hazırlanır. Hamur üç eşit parçaya bölünür her parça oval şeklinde oklava ile açılır, için üçte biri hamurun ortasına el ile eşit olarak yayılır, hamurun kenarları biraz üste kıvrılır. Bütün malzeme bu şekilde hazırlanarak kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 190 dereceli fırında kontrollü olarak pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |