| 
 
 
 | 
Kuş Yuvası | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11984 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2007 
3,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yumurtanın sarısı
 
1/2 kilo toz şekeri
 
1/4 litre su
 
150 gram tereyağı veya margarin
 
250 gram kaymak
 
 
Toz şekeriyle suyu kaynatıp kestirerek ateşten indirmeli ve iyice soğumaya bırakmalı. Beri yanda yumurtaların sarılarını porselen bir kâsede iyice çırparak köpürtmeli ve sicim gibi ince akıtabilmek için çay demliği biçimindeki bir kaba boşaltmak Tereyağını çok derin bir tavada iyice kızdırmalı. Sonra ince tahta veya alüminyum bir çubuğu ele alıp bir yandan bu çubuğu yağın içinde çabuk çabuk çevirirken öbür yandan da kaptaki köpürtülmüş yumurtayı çubuğun ucuna doğru sicim gibi ince ve azar azar akıtmalı. Çubuk çevrildikçe kızgın yağa akıtılan yumurtanın sarısı tel tel bir hal alıp kızaracak ve ortası çukur bir kuş yuvasına benzeyecektir. Kızarıp kuş yuvası biçimini alan köpürtülmüş yumurtayı bir kevgirle yağdan süzerek çıkarmalı ve soğuk şurubun içine atmalı. Böylece eldeki malzemeyi birkaç defada kızartıp şurubun içine atmalı. Kuş yuvaları şerbeti iyice çekip soğuyunca birer delikli pay küreğiyle şerbetten çıkarıp tabaklara koymalı. Kuş yuvalarının ortalarına çırpılmış kaymaktan birer parça oturtmalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.
 
 
 ML® Kuş Yuvası için tıklayın
 
  
 | 
Kuş Yuvası | 
  | 
M.Güneş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.11.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103142 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Öncelikle şerbetini hazırlayın ki bir yandan soğumaya bırakın. Bunun için şeker ve su bir tencerede kaynatılıp soğumaya bırakılır. Bu hamur için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar şeklinde kesip şekil verin ve yağın içine alıp kızartın. Kızaran hamurları tepsiye yerleştirin, soğuk şerbetin içine atıp çıkartın. Servis tabağına üst üste dizip üzerine biraz daha şerbet ekleyip dinlendirin. Gül şekli verirseniz daha keyifli olacaktır. Üzerine pudra şekeri de serpip servis yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Kuş Yuvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170015 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023 
333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
 
2 su bardağı süt
 
0,5 su bardağı krema
 
Şurup:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Bohça için:
 
100 g çiğ tel kadayıf
 
50 g tereyağı (eritilmiş)
 
0,5 su bardağı iri kırılmış antepfıstığı
 
12 adet baklavalık yufka
 
50 g tereyağı (eritilmiş)
 
Üzeri için:
 
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
 
 
Süt ve kremayı bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.  
 
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Fırını belirtilen derceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Tel kadayıfları elinizle 5-6 cm uzunluğunda koparın. Çelik bir tavaya alın, kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Üzerlerine eritilmiş tereyağını dökün ve karıştırın. Antep fıstığını ekleyin ve tekrar karıştırın.
 
3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. 12 cm çapındaki bir kase yardımı ile 4 adet daire kesin. Ortasına 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstıklı kadayıf koyun. Üzerine 1-2 tatlı kaşığı keşkül koyup yufkanın ucunu kese şeklinde toplayıp birleştirin. Kalan yufkaları da üçlü olarak aynı şekilde üst üste koyarak kesin ve doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine şurubu dökün, antepfıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuş Yuvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185015 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2025 
73 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nebihat Kaya
 
 
5 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı su
 
Bir tutam tuz
 
2 su bardağı mısır nişastası
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Üzeri için:
 
125 gram eritilmiş margarin
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
Şerbet için:
 
6 su bardağı tozşeker
 
6 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Öncelikle tozşeker ve suyu kaynatın.
 
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp, soğuması için tencereyi bir kenara alın.
 
Diğer tarafta un, yumurta, sıvıyağ, su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçanın üzerine nişasta serperek yufkalar açın.
 
Açtığınız yufkaların iki tanesini ayırın.
 
Öteki yufkalardan bir tanesini ikiye katlayıp oklavaya sarın.
 
Yufkayı büzerek oklavayı çıkartın ve uçlarını birleştirin.
 
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
 
Ayırdığınız iki yufkadan çay tabağı büyüklüğünde hamurlar kesin ve üzerlerine büzdüğünüz hamurları yerleştirin.
 
Kuş yuvalarını yağlanmış tepsiye dizin.
 
Üzerlerine kızdırılmış margarin ve sıvıyağ karışımını gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarttığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
Tatlının ortasına ceviz yerleştirip, şerbetini çektikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |