| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuruyemişli Tart | 
 
  | 
gizemli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2013 
Mesajlar: 45 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91077 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2013 
1,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru:
 
Yarım su bardağı fındık
 
200 gr kakaolu bisküvi
 
2 paket bitter çikolata
 
100 gr margarin
 
dolgusu:
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı su
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı krema
 
1 su bardağı antepfıstığı
 
1 su bardağı fındık
 
1 su bardağı ceviz
 
 
Öncelikle bisküvi ve fındığı robottan geçirin; un haline gelinceye kadar çekmeye devam edin. Çikolata ve margarini benmaride birlikte eritip, bisküviye katarak karıştırın. Tart kalıbına dökün; elinizle bastırarak kalıba yayın. Soğuyup katılaşması için, buzdolabında 1 saat bekletin. Karamel dolgusu için, tozşekeri su ile birlikte bir tencereye alın ve karamel rengini alana kadar pişirin. Ben bu sırada çıkan kokuya hayranım:)) Üzerine margarini ve kremayı ilave edin. tencereyi ocaktan alıp, kuruyemişleri ekleyip karıştırın ve bu karışımı soğuyan tartın ortasından başlayarak üzerine boşaltın.
 
 
Not: Eğer tartı bütün olarak kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyarak servis yapacaksanız, kullandığınız kalıbın kelepçeli olmasında fayda var. Çünkü tart hamuru kırılabiliyor. Ben borcamda yaptım ve bütün olarak baktım çıkmayacak, içinde bırakmak zorunda kaldım. Ya da küçük tart kalıpları kullanabilirsiniz; küçük kalıptan çıkarmak, daha kontrollü ve kolay olur.
  
 | 
 
Kuruyemişli Tart | 
 
  | 
behruz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150894 
Gönderme Tarihi: 31.May.2020 
563 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 yumurta
 
125 gr soğuk margarin
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
Yarım paket kabartma tozu
 
2 su bardağı un
 
Krema için:
 
7.5 yemek kaşığı toz şeker
 
3 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı un
 
50 gr tereyağı
 
1 kahve fincanı krema
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
Süslemek için:
 
Ceviz
 
Badem
 
Fındık
 
Antepfıstığı
 
Hazır çikolata sosu
 
 
Soğuk margarini hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru tart kalıbından daha büyük olacak şekilde açın. Yağlanmış tart kalıbının içine yerleştirin. Hamurun kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur hafifçe kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve çırpma teliyle çırpın. Karışımın topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp tereyağı ve kremayı ekleyin. Karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Fırında hafifçe kavrulmuş ceviz, badem, fındık ve antepfıstığını (dilediğiniz miktarda) kremanın üzerine serpin. Üzerine hazır çikolata sosu gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuruyemişli Tart Tarifleri Profiterol Tarifleri
 | 
 
 
 
 |