| 
 
 
 | 
Kuruyemişli Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181731 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2025 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yasmin pirinci, yıkayıp suyunu süzün.
 
1 çorba kaşığı tereyağını yapışmaz yüzeyli tencereye alıp eritin.
 
1 çay bardağı badem, 1 çay bardağı antepfıstığı ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı yağda kavurun.
 
Üzerine suyu süzülmüş pirinci ekleyip, şöyle bir çevirin.
 
3 su bardağı su ilave edin.
 
Tuzunu ayarlayın.
 
Orta ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
 
Ocaktan aldığınız pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpip, karıştırın.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuruyemişli Pilav | 
  | 
çiçek abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66665 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011 
2,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2'şer su bardağı pirinç ve su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı antepfıstığı
 
6 adet kakule
 
1 çay bardağı fındık
 
1/2 çay bardağı yerfıstığı
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
Tuz-karabiber
 
 
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip beş dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serip pilavı demlendirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |