|
|
Kuru Yemiş Lokumu |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64049
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket hindistancevizi
150 gr. tuzsuz antepfıstığı
Cevizleri kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Topların bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını antepfıstığına bulayarak servis yapın.
|
Kuruyemişli Kolay Lokum |
|
FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17421
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram ceviz,
200 gram kayısı,
150 gram kuru üzüm,
200 gram kuru incir,
200 gram kuru erik,
1 paket hindistancevizi,
150 gram tuzsuz antepfısıtğı.
Cevizi kıyın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeklerini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımdan elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın. Yaklaşık olarak 25 top çıkacak. Topların bir kısmını ise antepfıstığma bulayın. Servis yapın.
Not: Cevizli karışımı 1 ay buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman top haline getirebilirsiniz.
|
|
Kuruyemişli Kolay Lokum Tarifleri Bonbon Tarifleri
|
|