Kısa URL: https://ml.md/lc112132
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2015
1,537 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı sebze
2.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
Soğanı küp şeklinde doğrayıp sana yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bulguru iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanlara ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Bulgur suyunu çekmeye başlayınca karabiber ve kurutulmuş sebzeleri ilave edip karıştırın ve kısık ateşte tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc105650
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2015
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
3 su bardağı kaynamış su
3 adet kurutulmuş biber
3 adet kurutulmuş domates
2 adet kurutulmuş ince kesilmiş patlıcan
2 çay kaşığı kuru nane
¼ demet ince doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Kurutulmuş sebzeleri yumuşamaları için sıcak suda yarım saat bekletin. Derin bir tencerede tereyağını iyice erittikten sonra soğanları kavurun. Soğan pembeleşince biberleri ardından bulgur ve kuru sebzeleri ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra kaynamış su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar bekleyin. Suyunu çekince altını kapatıp maydanoz, nane, karabiber ve tuz ilave ilave edin. 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.