| 
 
 
 | 
Kurutulmuş Sebze Dolması | 
  | 
Tufan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2006 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4552 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
3,002 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 kg. kusbasi kuzu eti
 
1 demet maydanoz
 
1-2 adet soğan
 
2 su bardagi pirinç
 
2 tatli kasigi kimyon
 
Tuz, karabiber
 
1 yemek kasigi domates salçasi
 
1 yemek kasigi biber salçasi
 
100 gr. margarin
 
1 çay bardagi sivi yag
 
Kurutulmus patlıcan, biber, domates, kabak
 
 
YAPILIŞI
 
Kurutulmus patlıcan, biber ve domatesleri kaynar suda 5 dakika bekletin. Sudan çikarip süzün. Iç için verilen tüm malzemeyi, soğan ve maydanozu kiyarak karistirip, süzdügünüz patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun. Dolmalari bir tencereye dizip üzerini örtecek kadar sicak su ve yaglari ilave ederek, etler yumusayana kadar 1 saat 20 dakika pisirin.
  
 | 
Kuru Sebze Dolmaları | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35293 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Malzemesi:
 
1 dizi kuru patlıcan (15 adet)
 
1 dizi kuru kabak (15 adet)
 
2 adet ince doğranmış kuru soğan
 
2 adet ince doğranmış domates
 
1 adet ince doğranmış havuç
 
1 adet ince doğranmış kabak
 
100 g pirinç
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı sızma zeytinyağı
 
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
 
1 adet limon suyu
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Hazırlanışı:
 
İnce doğranmış soğan ve tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. Pirinci yıkayıp diğer malzemelerin içine ilave edin. Kuru patlıcan ve kabağı sıcak suda 3-4 dakika haşlayıp süzün. Hazırlanan dolma harcını kuru sebzelere doldurun ve tencereye dizin. Zeytinyağı, tuz, limon ve suyu ilave edin. Yaklaşık 30 dakika ağır ateşte pişirin. Soğuyunca servis edin.
  
 | 
Kurutulmuş Sebzeden Dolma | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60781 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011 
2,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
kurutulmuş 4 patlıcan
 
kurutulmuş 4 Acur
 
kurutulmuş 4 dolmalık biber
 
kurutulmuş 4 4 sakız kabağı
 
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
1 kg dana kıyma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1.5 kg soğan
 
Yarım kg pirihç
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
250 gr kuzu kaburga kemikleri
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
 
Kurutulmuş sebzeleri iyice yıkayıp kaynar suda 15 dakika kaynatın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
 
Soğanları soyup kıydıktan sonra geniş bir kap içinde iyice tuzla ovun.
 
Kıyma, pirinç, ayçiçeği yağı, maydanoz, biber salçası, nar ekşiSi ve bahar, ekleyip karıştırın. Hazırladğınız bu dolma içini kuru sebzelerin içlerine paylaştırın.
 
Tabanı geniş bir tencerenin dibine kuzu kaburga kemiklerini yayın. Üzerine dolmaları yerleştirin.
 
Sos için ayçiçeği yağı ile biber salçasını kavurun. Dolmalann üzerine önce hazırladığınız bu karışımı, sonra da nar ekşisini gezdirerek dökün. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Karışık Kuru Sebze Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96336 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014 
2,229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
 
5 soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 kahve fincanı pirinç
 
1 kahve fincanı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
10 dal maydanoz
 
5 dal dereotu
 
5 dal nane yada kuru nane
 
Pişirmek için:
 
2 su bardağı etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Terbiye için:
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon suyu
 
Yeteri kadar kuru biber, kabak acur ve patlıcan
 
 
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
 
Kuru sebzeler kaynamakta olan suda haşlandıktan sonra hazırlanan içle doldurulur ve tencereye dizilir.
 
Et suyu ve tuzu eklenir.
 
Dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
 
Not: Ocak yerine fırında da pişirilebilir. Eğer terbiyeli yapılacaksa ateşten almadan hemen önce terbiyesi eklenmelidir.
  
 | 
Kuru Dolma | 
  | 
zeyrek 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.03.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106119 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2015 
1,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
 
400 gr. kıyma
 
2 su bardağı pirinç
 
10 adet soğan
 
10 diş sarımsak
 
2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2-3 parça kaburga
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Patlıcan, biber ve kabakları beş dakika haşlayıp süzün. Kıymayı, pirinci, piyazlık doğranmış soğanı, kıyılmış sarımsağı, salçaları, nar ekşisini, baharatları bir çay bardağı suyla yoğurun. Sebzelerin içini harçla doldurun. Dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip üzerine dolmaları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |