| 
 | 
| Kurutulmuş Kabak Kavurması (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110830 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
 3,425 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 adet yöremize ait kara kabak
 1 demet pırasa yaprağı
 1 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 çay kaşığı pul biber
 Tuz
 
 Kuru kabaklar tencerede kaynayan suyun içerisinde kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar haşlanır, arzu edilen boyda doğranır. Bir başka tencerede arzu edilen boyda kesilmiş pırasalar yağda kavrulur, üzerine doğranmış kabaklar ilave edilir. Pul biber ve tuz ilave edilerek servise sunulur.
 
 Not: Sonbaharda, kabakların kabukları soyulup, dilimlenerek, açık havada kurutulup, kışın yenmek üzere saklanır.
 
 
  
 
 | 
| Kurutulmuş Kabak Kavurması (Ordu) | 
|  | adda Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2016
 Mesajlar: 70
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119548 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016
 2,724 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 Yarım kilo kurutulmuş kabak
 1 su bardağı barbun fasulye
 1 bağ pırasa
 1 tatlı kaşığı pul biber
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 Tuz
 
 Kurutulmuş kabak kısık ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür. Pırasalar İnce İnce doğranır, yağda kavrulur. Pul biber eklenir. Kavrulmuş pırasanın üzerine barbun fasulye, haşlanmış kabak ve tuz ilave edilir. Yemek 1-2 dakika kavrulur ve altı kapatılır. Daha sonra servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |