Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zonguldak Yemekleri > Kuru Yufka Böreği (Ordu) (3 adet - 38,959 defa bakıldı)

Kuru Yufka Böreği (Ordu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Yufka Böreği (Ordu)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179151
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı




Kenan Pala

Kuru yufka 4 adet
Sıvıyağ 50 mililitre
Tuz 5 gram
Su 100 mililitre
Peynir 100 gram

Yufkaları ıslatmak için uygun bir kaba ılık su ve tuz konularak yufkalar teker teker ıslatılır.
Yağlanan tavaya ıslatılan iki yufka üst üste gelecek şekilde konulur.
Arasına peynir (tercihe göre arzu edilen peynir çeşidi maydanoz ile karıştırılarak veya kıyma, patates gibi başka malzemeler kullanılarak da yapılabilir) karışım konulup, kalan ıslatılmış iki yufka üzerine yerleştirilir.
Yufkanın alt tarafı kızardığında kapak yardımıyla ters çevrilir. Tava tekrar yağlanarak diğer kısmının da kızarması sağlanır. Dilimlenerek sıcak olarak servise hazırlanır.

Not: Kurutulan yufkalardan hazırlanan kuru yufka böreği özellikle kış aylarında kahvaltıda, ramazanda ayında sahurda ya da fındık toplama zamanı fındık bahçesinde tüketilmektedir. Kurutulmuş yufkadan hazırlanan böreğin iç malzemesi tercihe göre çeşitlenebilmektedir.



Kuru Yufka Böreği (Ordu)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc119928
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2016
1,642 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu Büyükşehir Belediyesi

8 adet kuru yufka
Yarım kalıp beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Genişçe bir kaba 1 lt su, 1 çay kaşığı tuz koyulur ve karıştırılır. Tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir. Tuzlu suda yufkalar teker teker ıslatılır. 4 yufka üst üste tavaya yerleştirilir. Üzerine ezilmiş beyaz peynir serpilir. Diğer 4 yufka da üzerine yerleştirilerek kısık ateşte alt üst kızartılır. (İsteğe göre kıymalı ve patatesli yapılabilir). Sıcak servis edilir.



Kuru Yufka Böreği (Ordu)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110840
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
2,944 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

8 adet kuru yufka
Yeterince su
2 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tavaya ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Arasına hazırlanan karışım koyulup, yine ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Yufkaların altı kızarınca kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tava tekrar yağlanıp, böreğin diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.

Not: İç malzemesi arzuya göre peynir-maydanoz karışımı ile de yapılabilir. Önceleri genellikle Ramazan ayı geleneği olup evlerde yapılırdı. Günümüzde ise yılın her mevsiminde yufkacılarda ve marketlerde bulunmaktadır.







Kuru Yufka Böreği (Ordu) Tarifleri Zonguldak Yemekleri



(3 adet Kuru Yufka Böreği (Ordu) 38,959 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort