| 
 
 
 | 
Kuru Üzümden Sirke Yapımı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134835 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018 
11,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuru üzüm, kendi ağırlığının dört misli suyla kaynatılır. Sonra bu şekersiz hoşaf fıçıya konur ve bir - iki gün 25 - 30 derece sıcak olan bir yerde tutulur. Şekersiz hoşafta bir kaynama başlayınca (iki günde bu kaynama başlamamışla bir - iki gün daha beklenebilir) fıçıya yeteri kadar ılık su katılır.
 
Vakit vakit karıştırarak fıçıdakiler 25 - 30 gün bir kenarda tutulur. Bu süre sonunda sirke olmuştur. Süzülerek şişelere alınır.
 
Kalan posaya elde edilen sirkeden bir şişe kadarıyle gerekli miktarda ılık su katılır ve gene fıçı sıcakça bir yerde 25 - 30 gün tutulur.
  
 | 
Kuru Üzüm Sirkesi | 
  | 
müdür 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57354 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010 
2,429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elinizde mevcut kuru üzümleri kaynadıktan sonra küçük bir fıçıya doldurmalı. Üzerlerine, üç misli kadar su koyup tahammür etmesi için hemen bir ay beklemelidir. İçine, münasip mikdar şeker şerbeti de katılırsa, daha mutedil ev sirkesi olur.
 
 
Not: Sirke, yaş üzümden yapılırsa da, en âlâsı, kuru üzümden yapılanıdır ki, her mevsimde tedariki mümkündür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |