Kısa URL: https://ml.md/lc185619
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
Saime Demir
1 çorba kaşığı tereyağında, 1 çorba kaşığı unu kavurun.
Üzerine 4 su bardağı et suyunu ekleyin.
Ardından, 1 su bardağı kurutulmuş karışık sebzeyi ekleyin.
Su kaynayıncaya kadar pişirin.
Sonra 2 çorba kaşığı bulgur ve 1 çorba kaşığı reyhan ekleyin.
Bulgurlar şişene kadar ocakta tutun.
Tuzunu ayarlayın.
Çorbayı ocaktan almaya yakın, 2 çorba kaşığı krema katıp, bir-iki karıştırın.
Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64997
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet kuru domates
2 adet kuru kırmızıbiber
1 adet kuru kabak
6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
Kuru sebzeleri küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 15.01.2015