| 
 
 
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
ŞerifTarganArmaç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16694 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007 
2,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Su bardağı un
 
1 Su bardağı beyaz peynir
 
2 Su bardağı tereyağı
 
2 Demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 Çay kaşığı karbonat
 
1 Yumurta
 
1 Bardak su
 
Tuz
 
1 Tatlı kaşığı şeker
 
 
Un elenir, ortası havuz gibi açılır, yağ elle yumuşatılarak konur. Su, karbonat, tuz, şeker eklenir. Krem gibi oluncaya kadar da karıştırılır. Yavaş yavaş un alınarak hamur haline getirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yarım santim kalınlığında açılır. İçine bir çay kaşığı peynirli iç konur, ikiye katlanır. Tepsiye sıralanır, üzerine yumurta sürülür, sıcak fırına verilir.
 
 
 ML® Kuru Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
maymiy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: izmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22077 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008 
2,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100gr. tereyağı veya margarin 
 
1 cay bardagi siviyag
 
2/3 su bardagi yoğurt
 
2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek  icin ayirin)
 
1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin)
 
1 cay kasigi karbonat
 
1 tatli kasigi tuz
 
Aldiginca un (yaklasik 4-4.5 su bardagi) 
 
 
Icine:
 
- Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin. Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin.
 
- Orta bir soğani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin.
 
 
Yapilisi:
 
- Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin.
 
- Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin. Unun hepsini kullanmayin. Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun.
 
- 10 dakika dinlenmeye birakin. Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin. Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar.
 
- Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin.
 
- Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha. Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin.
 
- Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin. 
 
- ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corekotu serpin.
 
- 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin.
 
 
 ML® Patlıcanlı Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
nirvana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37451 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009 
2,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 bardak su
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
400 gram margarin
 
50 gram beyaz peynir
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
 
Unu eleyip ortasını açın. Yağı elde yumuşatarak açılan yere koyun. Suyu, şekeri, tuzu ve karbonatı da yağın üzerine koyun. Krem gibi olana kadar karıştırın. Yavaş yavaş yanındaki undan alarak hamur haline getirin. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Yarım santim kalınlığında açın. İçine bir çay kaşığı peynirli iç koyup ikiye katlayın. Tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sürüp sıcak fırında pişirin.
 
Peynirli için hazırlanışı: Beyaz peyniri rendeleyin, içine bir yumurta ve kıyılmış maydanozu katarak iyice karıştırın.
 
 
 ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İ" tarafından gönderildi. 12.09.2020
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46787 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010 
2,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo un
 
4 adet yumurta
 
yarım demet maydanoz
 
200 gr. tereyağı
 
100 gr. peynir
 
Tuz
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Açılan yere üç yumurta sarısı, erimiş tereyağı ve tuz koyup iyice ezdikten sonra iki kahve fincanı su koyarak yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız. Her parçayı kesilen yerlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlenmeye bırakınız. Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek kıyılmış maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız. Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp yarım santim kadar, kenarları peynirin üzerine iki parmak kadar kapatınız. Peynir koyduğunuz taraftan gevşek olarak üç parmak sarınız. Yağladığınız tepsiye iki parmak ara ile diziniz. Üzerine hafif sulandırdığınız yumurta sarısını sürerek orta hararetteki fırında yirmi dakika kadar pişiriniz.
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
nursin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49508 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010 
2,569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı eritilmiş katı yağ
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı yaş maya
 
1 adet yumurta
 
Aldığı kadar un
 
150 gr beyaz peynir
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Mayayı 1 su bardağı yoğurt içinde iyice ezin.
 
İçine sıvı ve katı yağı katıp karıştırın. Bir yumurtanın akını katıp çırpın. Tuzunu ekleyin.
 
Bu karışıma un katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
 
İyice yoğurup bütünleştirdiğiniz hamuru yaş bezle örtüp serin bir yerde kabarıncaya kadar bekleyin. Hamur en azından 1 misli kabarmalıdır.
 
Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda yuvarlayın elinize yapışmaması için elinizi yağlayın.
 
Avucunuzdaki hamurun içini açıp peynir yerleştirin. İyice kapatıp şekil verip önceden yağlanmış tepsiye dizin.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış fırında pişirin.
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
zamane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58837 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010 
2,797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
300 gr. sade yağ
 
250 gr. beyaz peynir
 
1,5 desilitre süt
 
6 adet yumurta
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
 
300 gr. sade yağ, fındık rengine gelinceye kadar kızdırılır. Bir tencereye süzdürülür. Donduktan sonra telle karıştırılarak iyice beyazlatılır. 500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. Dört yumurta sarısı, 1,5 desilitre süt beyazlatılır. Yağdan bir kaşık ayrılarak bunun ortasına konur. Tuz atılır. Evvelâ ortadakiler karıştırılarak kenardan un çekilir. Yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç ortasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Bir kaba konur. Üzerine yaş bez örtülür. Serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir. Yuvarlakların ortası elle çukurlaştırılarak açılır. Kıyılmış dereotu ve maydanoz karıştırılır. Peynir, çukurlara konarak kapatılır. Oval veya yuvarlak şekil verilir. Peynir konan yerleri alta gelmek üzere yağlanmış bir tepsiye dizilir. Elle, bir parmak inceliğine gelinceye kadar bastırılır. Kalan bir kaşık yağ ile iki yumurta sarısı birbirine karıştırılarak parçaların üzerine sürülür. Orta hararetli bir fırında 25-30 dakika müddetle pişirilir.
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
Gültaze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63051 
Gönderme Tarihi: 08.May.2011 
2,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. un
 
40 gram tereyağı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 bardak su
 
20 gram tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
250 gram beyaz peynir
 
2 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
 
İç için, beyaz peynir, bir yumurta, maydanoz karıştırılarak hazırlanır.
 
Un elenir, ortası havuz gibi açılır, yağ elle yumuşatılarak konur. Su, karbonat, tuz, şeker ilâve edilir. Krem gibi oluncaya kadar da karıştırılır. Yavaş yavaş un alınarak hamur haline getirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yarım santim kalınlığında açılır. İçine bir çay kaşığı peynirli iç konur, ikiye katlanır. Tepsiye sıralanır, üzerine yumurta sürülür, sıcak fırında pişirilir.
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
Gültaze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63052 
Gönderme Tarihi: 08.May.2011 
2,469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
200 gram tereyağı
 
100 gram peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
4 yumurta
 
 
Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız. Açılan yere üç yumurta sansı, erimiş tereyağı ve tuz koyup, iyice ezdikten sonra, iki kahve fincanı su ilâvesiyle yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız. Her parçayı kesilen yönlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz. Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakınız.
 
Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız.
 
Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz. Ortalarına, hazırlanan içten koyup, yarım daire halinde kapatınız. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırında pişiriniz.
  
 | 
Kuru Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159772 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2021 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
3 adet yumurta
 
250 gram margarin
 
40 gram maya
 
3/4 su bardağı su veya süt
 
Tuz
 
Üzerine:
 
Yumurta sarısı
 
Haşhaş
 
 
Unu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, maya, tuz ve toz şekeri ekleyin. Suyun yarısını ekleyip karıştırın. Hamurun toparlanması için bir miktar daha su ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar yoğurun. Hamuru 30 eşit parçaya bölün. İki avuç içinde döndürerek yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yarısının üzerine haşhaş serpin. Çatalla hamurların üzerini şekillendirin. 20-25 dakika mayalandırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |