| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kuru Patlıcan Dolması Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kuru Patlıcan Dolması |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49400 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2010
 2,328 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 8 adet patlıcan
 1 adet soğan
 200 gram dana kıyma
 200 gram kuzu kıyma
 5 çorba kaşığı Bizim Mutfak Baldo pirinç
 2 adet domates
 Yarım demet Taze nane
 Yarım demet maydanoz
 1/4 demet taze reyhan
 2 çorba kaşığı biber salçası
 1,5 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı acı pul biber
 1 tatlı kaşığı sumak
 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
 1 çay kaşığı Karabiber
 2 adet limon
 100 gram süzme yoğurt
 1 diş sarımsak
 
 Kuru patlıcanları 5 dakika kaynar sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Soğanı minik küpler halinde ince ince doğradıktan sonra Lezzet Tuzu, karabiber, maydanoz ve reyhan ile birlikte ovalayarak yumuşatın. Dana ve kuzu kıyma, yıkanmış baldo pirinç, doğranmış domates, salçanın yarısı ve baharat ilavesi ile bütün malzemeyi harmanlayın. Karışım ile kuru patlıcanların içlerini doldurup tencereye dizin. Üzerini dilimlenmiş limonlar ile kaplayın. Kalan salçayı su ile inceltip zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Karışımı kısık ateşte pişirin. İsteğe göre sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
 
 
 |  
| Kuru Patlıcan Dolması |  
|  | senet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.05.2015
 Mesajlar: 37
 Şehir: Sincan-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc126363 Gönderme Tarihi: 27.Haz.2017
 912 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 25 adet kuru patlıcan
 İç harcı için:
 400 gr kıyma
 1,5 su bardağı pirinç
 Yarım paket (125 gr) Bizim Yağ
 Yarım çay bardağı Bizim Yağ Ayçiçek
 2 adet kuru soğan
 1-2 adet domates
 Yarım demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çorba kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Sos için:
 Yarım paket (125 gr) Bizim Yağ
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Yarım çay bardağı su
 Üzeri için:
 3 diş sarımsak
 Yarım limon suyu
 1 çorba kaşığı kuru nane
 
 1 gece önceden ılık suda beklettiğimiz kuru patlıcanları yıkayıp suyunu süzüyoruz. İç harcı için ince kıyılmış soğanları ve maydanozları, küp doğranmış domatesleri ve diğer iç harç için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Patlıcanları iç harcı ile dolduruyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye Bizim Yağı koyup eritiyoruz. Domates ve biber salçasını da ekleyip 2-3 dk. daha kavuruyoruz. En son suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatıyoruz. Sosu dolmaların üzerine gezdiriyoruz. Tencereye dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Pişmesine 2-3 dakika kala ezdiğimiz sarımsakları, limon suyu ve kuru nane karışımını dolmalarımızın üzerine döküyoruz.. 2-3 dakika daha böyle pişirip ocağımızın altını kapatıyoruz. Biraz dinlendirip servis edebiliriz.
 
 Not: İç harcını bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, taşma yapmasın.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 02.06.2025
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |