| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Meyveli Ekmek | 
 
  | 
tereyağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119082 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2016 
1,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
130 gram su
 
150 gram süt
 
100 gram müsli
 
15 gram bal
 
50 gram fındık
 
75 gram kuru kayısı
 
25 gram antep fıstığı
 
25 gram kuru böğürtlen / vişne / yaban mersini
 
50 gram su
 
15 gram yaş maya
 
375 gram un
 
10 gram tuz
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
Üzerini süslemek için:
 
Yulaf ezmesi
 
Fındık
 
 
Müslinin üzerine sütü, suyu ve balı,sana margarini ekleyip, mutfak robotunda karıştırın. 30 dakika boyunca dinlendirin. Kuru meyveleri tavla zarı şeklinde doğrayın, fındıkları ve fıstıkları da ekleyip, karıştırın. Mayayı 50 gram suda eritin. Unla birlikte, hazırladığınız müsli karışımına ekleyin. 2-3 dakika boyunca yoğurun. Tuzunu ekleyin ve kasedeki tüm hamur kırıntılarını toplayarak bir hamur topu oluşturun.
 
Hamuru un serptiğiniz bir yüzeye yayıp, dikdörtgenimsi bir şekil verin. Üzerine kuru meyve karışımını serpin. Ardından, hamuru mektup şeklinde katlayın. Meyveler ve yemişler iyice hamura yayılana kadar yoğurun. Hamuru bir kaseye koyun, üzerini bir örtü ile örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve istediğiniz şekilde ekmek şekilleri oluşturun. Çırptığınız yumurtayı ekmeklerin üzerine sürüp, yulaf ezmeleri ve fındık kırıkları ile süsleyin. Bir folyo ile üzerini kapayıp, 30 dakika boyunca finlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
Kuru Meyveli Ekmek | 
 
  | 
ibrahim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132180 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2018 
716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 paket yaşmaya
 
1 adet yumurta
 
150 gr margarin
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
İçi için:
 
Kuru incir
 
Kuru kayısı
 
Kuru üzüm
 
Ceviz içi
 
Fındık
 
Fıstık
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Bir karıştırma kasesine unu alın.
 
Ortasını açıp mayayı, yumurtayı , eritilmiş yağı ve ılık sütü koyalım.
 
Kenarına tozşekeri serpelim.
 
Önce ortasındaki malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayalım.
 
Hamur 1 saat mayalandıktan sonra merdane ile kalınca açalım.
 
Tüm kuru malzemeyi hertarafına serpiştirelim.
 
Elbette incir ve kayısı doğranacak, ceviz ve fındak merdane yardımı ile ufaltılacak.
 
Hamuru rulo yapalım ve uçlarını incelterek büyük bir ayçöreği şekli verelim.
 
Üzerine bütün bir yumurtayı sürüp iki çorba kaşığı tozşekeri serpelim.
 
Bu şekilde de yarım saat mayalandıktan sonra 180 derece fırında içini çekip üzeri kızarana kadar pişirelim
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Meyveli Ekmek Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |