| 
 
 
 | 
Kuru Meyve Tatlısı | 
  | 
memiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109916 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015 
1,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
2 su bardağı kuru kayısı
 
2 su bardağı kuru dut
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı su
 
Üzerine:
 
Kaymak, ceviz
 
 
Kayısı ve dutları iyice yıkayın. Üzerinden sıcak su geçirip siyah suyunu akıtın. Süzülmüş meyveleri bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı suyu gezdirip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletip soğumasını sağlayın. Servis tabağına alıp kaymak ve cevizle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Meyve Tatlısı | 
  | 
Leman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Halep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81483 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012 
1,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15-20 adet kurutulmuş kayısı (tercihen koyu renkli olanı)
 
5 adet kurutulmuş incir
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
 
2 çorba kaşığı pekmez
 
 
Kayısı ve incirleri bir gün öncesinden suda bekletin. İnciri cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyip tekrar ezin. Bu karışımı yumuşamış olan kayısıların içine doldurun. Üzerine kaymak veya süzme yoğurtla süsleyip servis tabağına sırayla dizin.
  
 | 
Kuru meyve tatlısı | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16549 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007 
2,722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı su
 
5 adet kuru incir
 
10 adet kuru kayısı
 
1 fincan kuru üzüm
 
1 fincan iri dövülmüş ceviz
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
100 gr. nişasta
 
 
Kuru meyveler akşamdan ıslatılır. Ertesi günü fındık iriliğinde doğranır, haşlanır. Tencereye su, şeker, nişasta ve haşlanmış kuru meyveler konur, kaynatılır, koyulaşınca kaselere taksim edilir, ceviz ve tarçınla süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |