| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Mantı | 
 
  | 
Cam Gülü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.02.2015 
Mesajlar: 10 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105502 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2015 
1,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
Aldığı kadar su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz, karabiber
 
1 kase yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
 
Hamuru hazırlamak için un, su ve tuzu bir kasede sert olacak şekilde hamuru hazırlayın. Açıp daha sonra kare şeklinde kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğanları ve baharatlarla beraber karıştırın. Çiğ olarak kare kestiğiniz yufkaların içine yerleştirip zarf gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından alıp üzerine sıcakken salçalı suyu hazırlayıp üzerine gezdirin. Kaselere paylaştırın ve üzerine sarımsaklı yoğurt isterseniz güzel olur. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Mantı Tarifleri Lahmacun Tarifleri
 | 
 
 
 
 |