| 
 
 
 | 
Kuru Kayısılı Pilav | 
  | 
PaStAcI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2005 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc229 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2005 
3,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı kuru kayısı
 
1 çorba kaşığı safran
 
1 su bardağı pirinç
 
2 Su bardağı su
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır. Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır. Ateşten alınır yarım saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir.
 
 
 ML® Kayısılı Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
Kuru Kayısılı Pilav | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102030 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014 
3,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet kuru kayısı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
 
Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
 
Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
 
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kâseye alın.
 
2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
 
Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
 
Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
 
Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.
 
Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Kayısılı Pilav | 
  | 
seramik tava 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103568 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014 
2,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2.5 su bardağı su
 
10 adet kuru kayısı
 
3 çorba kaşığı kuşüzümü
 
Ceviz içi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
5 dal dereotu
 
Toz şeker, tuz, karabiber
 
 
Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci yıkayıp iri kıyılmış cevizle birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika yüksek, daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Kuru Kayısılı Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96360 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014 
2,476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
150 gr. kuru kayısı
 
1 adet havuç
 
 
Akşamdan ıslattığınız kayısıları ve havucu küp küp doğrayıp zeytinyağı- tereyağı karışımında, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine pirinci koyun. İki su bardağı suyu döküp kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Kayısılı Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166791 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022 
229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
8 adet kuru kayısı
 
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 
1,5 su bardağı su
 
Yarım çay kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci, tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp bol su ile yıkıyoruz. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavuruyoruz. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave ediyoruz. Su, toz şeker, tuz ve karabiber ekliyoruz. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |