|
Kuru Kayısılı Pilav |
|
PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc229
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2005
3,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır. Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır. Ateşten alınır yarım saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir.
ML® Kayısılı Pilav için tıklayın
|
Kuru Kayısılı Pilav |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102030
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
3,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kuru kayısı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kâseye alın.
2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.
Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.
|
Kuru Kayısılı Pilav |
|
seramik tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc103568
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı su
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
5 dal dereotu
Toz şeker, tuz, karabiber
Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci yıkayıp iri kıyılmış cevizle birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika yüksek, daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
Kuru Kayısılı Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96360
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
150 gr. kuru kayısı
1 adet havuç
Akşamdan ıslattığınız kayısıları ve havucu küp küp doğrayıp zeytinyağı- tereyağı karışımında, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine pirinci koyun. İki su bardağı suyu döküp kısık ateşte pişirin.
|
Kayısılı Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166791
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022
128 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pirinci, tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp bol su ile yıkıyoruz. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavuruyoruz. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave ediyoruz. Su, toz şeker, tuz ve karabiber ekliyoruz. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
|
|