|
|
Kuru Kayısılı Çörek |
|
altın kafes
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc49142
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
2,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
15 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Ilık su maya ve şeker karıştırılır. Üzerine kayısı hariç diğer malzemeler eklenerek yumuşağa yakın kıvamda bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, ılık ortamda 45 dakika dinlendirilir. Sonra ince doğranmış kayısı eklenir, yoğrulur. Kayısılı hamur yarım saat daha dinlendirilir. Hamur baston gibi 2 karış boyunda uzatılır. Sonra bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirlir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilir.
|
Kuru Kayısılı Çörek |
|
aşina
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2013
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92616
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2013
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
Alabildiğince un
1 çorba kaşığı portakal kabuğu
2 adet yumurta
Yumurtalardan birinin akını ayırıp, bir kenarda bekletin. Eritilmiş margarini yarım su bardağı toz şekeri, yoğurdu, yarım su bardağı sütü, 1 bütün yumurtayı diğer yumurtanın sarısını, rendelenmiş portakal kabuğunu, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, un ve kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin. Önce yumurta akına sonra toz şekere bulayın. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Kayısılı Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169308
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
0,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
100 g yumuşak margarin
Dolgu:
1 su bardağı kuru kayısı
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, süt, yumurta ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda mayalanması için 40-50 dakika bekletin.
Kayısıları sıcak suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp küp şeklinde kesin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.
Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her birini yaklaşık 15x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine pastacı kremasını yayın, kayısıları serpin ve rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz 3 ruloyu yan yana koyun, saç örgüsü şeklinde örün ve fırın tepsisine alın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurta sarısını süt ile karıştırın, hamurun üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Kuru Kayısılı Çörek Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri
|
|