| 
 
 
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8163 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet kayısı
 
5 bardak su
 
20 adet kesmeşeker
 
 
Bir kap içinde gayet iyi yıkanmış, temizlenmiş kayısılar beş bardak su ile pişirilir. 20 kesmeşeker katılarak beş dakika kaynatılır ve ateşten alınır.
 
 
Not: Kayısı beş bardak su ile akşamdan ıslatılır sabahleyin pişirilir ve bu suretle daha nefis olur.
 
 
ML® Kayısı Kompostosu (görsel)
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21343 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kuru kayısı
 
2 su bardağı şeker
 
 
Kuru kayısıları yıkayıp 4-5 su bardağı su ile tencereye koyunuz. Yumuşayıncaya kadar hafif hararetli ısıda pişiriniz. Şekerini ilave edip bir kaç taşım daha kaynatınız.
 
 
ML® Karışık Kış Kompostosu (görsel)
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23182 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
2,957 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kuru kayısı
 
3 su bardağı şeker
 
7-8 su bardağı su
 
 
Kayısıları 2'ye veya 4'e bölün. Birkaç saat suda bekletip, yumuşamalarını sağlayın. Sudan alın. Şeker ve suyu bir tencereye koyup, kayısıları ilâve edip, pişirin.
 
 
 ML® Kayısılı Bar için tıklayın 
 
ML® Kayısılı Bar (görsel)
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24018 
Gönderme Tarihi: 23.May.2008 
2,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuru kayısı
 
4 bardak su
 
1,5 bardak şeker
 
 
Kayısıları 4 de bölüp su olan bir kabın içine atıp 2 saat bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp bir tencereye kayısıları doldurup şeker ve suyu ilave ederek kapağını kapatıp ağır ateşte pişirin.
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36739 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
250 gram kuru kayısı (350 gram çekirdekli)
 
1000 gram su ( 4 bardak)
 
300 gram toz şekeri (1.1/4 bar.)
 
 
Bir kaba, iyice yıkanmış, 250 gram çekirdeksiz veya 350 gram çekirdekli kuru kayısı koyduktan sonra üstlerine 4 bardak su ilave etmeli sonra da, bunları su içinde 24 saat bırakarak, kayısıların iyice şişmeleri sağlanır. Daha sonra, tenceredeki kayısı ve suya, 1.1/4 bardak da toz şekeri ilave ederek, tencerenin kapağı  kapatılır ve kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları orta hararetteki ateşte pişirilir, komposto iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57995 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
250 gr. kuru kayısı çekirdeksiz (40 adet)
 
300 gr. toz şeker
 
600 gr. su
 
 
Kayısıları akşamdan üzerlerini 4 parmak aşan bol ılık su ile ıslayınız. Sabah sularını süzdürüp tekrar su koyarak, sudan çıkarınız. Temiz bir tencereye kayısıyı ve üzerine 500 gr. suyu koyup orta ateşte 10 dakika kaynatınız. Sonra şekeri ilâve edip ağır ağır 10 dakika pişirip ateşten alınız. Soğuyunca servis ediniz.
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64770 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
2,613 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
250 gram kuru kayısı
 
500 gram tozşeker
 
4 su bardağı su
 
 
Kayısıları, soğuk suda 30 dakika kadar bekletip yıkayalım.
 
Başka bir kapta şekerle suyu 1-2 taşım kaynattıktan sonra yıkadığımız kayısıları kaynamakta olan şuruba ilave edip pişirelim.
 
Kayısıların parçalanmadan pişmesi için kayısıları ilave ettikten sonra ocağı birazcık kısalım.
 
Ağzı kapalı olarak soğuttuktan sonra servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |