| 
 
 
 | 
Kuru Kayısı Hoşafı | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc272 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2005 
4,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet kuru kayısı
 
1 su bardağı toz şeker
 
5 bardak su
 
 
Kayısı akşamdan yıkanır, 5 su bardağı suyun içine ıslatılır, ertesi günü ocağa yerleştirilir, kaynama noktasına gelice şeker ilave edilir. 5 dakika beraber kaynatıldıktan sonra, ateşte alınır.
 
 
 
 
Fotoğraf "hüsnü güven" tarafından gönderildi. 13.04.2019
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2399 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
2,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuru kayısı
 
2 litre su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Toz şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Daha önceden yıkanıp ıslatılan kayısılar bu suya atılarak 15 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
KURU KAYISI HOŞAFI | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2533 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006 
4,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 bardak toz şeker 
 
250 gr kuru kayısı  
 
4 bardak su 
 
badem 
 
 
Kuru kayısıları yıkayıp, bir kaba koyun. Üzerlerine 4 bardak su ilave edin.  24 saat suda bekletip iyice şişmelerinı sağlayın. Kayısıların içine iç kabuğu ayıklanmış  badem yerleştirin. Şekerini koyun. Kayısılar yumuşayana kadar orta harlı ateste pişirin.
 
 
ML® Kayısı Kompostosu (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.04.2023
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
hüsnü güven 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141956 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2019 
911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı su
 
250 gram kuru kayısı
 
 
Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. Bir tencerede kaynattığınız 6 su bardağı suya ekleyerek 10 dakika haşlayın. Üzerine şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğutun ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145380 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019 
669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet şekerpare kuru kayısı
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 bardak suyla ıslatın.
 
Ertesi gün, aynı tencereyle ateşe oturtun.
 
Kuru üzümleri, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
 
Üzümler şişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157356 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet kuru kayısı
 
1 su bardağından bir parmak az toz şeker
 
8 bardak su
 
2 adet karanfil
 
1-2 adet tarçın çubuğu
 
Yarım çay kaşığı yenibahar
 
2-3 adet kabuğu ile yuvarlak dilimlenmiş limon
 
2-3 adet kabuğu ile yuvarlak dilimlenmiş portakal
 
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
 
Suyu, şekeri, tarçın çubuklarını, yenibahar, muskat ve karanfili şeker eriyinceye kadar orta/kısık ateşte kaynatın. Kayısı, portakal ve limon dilimlerini ekleyin, 5-7 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
 
 
Not: Sıcakken, sterilize ettiğiniz cam kavanozlara doldurabilir, istediğiniz zaman içebilirsiniz. Hoşafı servis ederken içine 1 yaprak taze nane koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161730 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük kâse yaprak veya gün kurusu kayısı
 
1,5 - 2 litre su
 
1 su bardağı toz şeker (Damak tadına göre değiştirilebilir.)
 
İstenirse 2 adet karanfil
 
İstenirse 1 çubuk tarçın
 
 
Önce kayısılar yıkanarak yarım saat kadar yumuşamaları için su içinde bekletilir.
 
Tekrar yıkanarak süzdürülür.
 
Daha sonra tencereye bir buçuk - iki litre su ile birlikte yıkanan kayısılar konularak pişirilmeye bırakılır. Kaynayınca ocak kısılır.
 
Kayısılar yumuşamaya başlayınca şekeri ilave edilip karıştırılır.
 
Beş - on dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
 
Karanfil Fazla kaynaması halinde kayısı hoşafını acılaştırma ihtimali vardır. Bu sebeple tarçın ve karanfil istenirse kaynama sonrası ilave edilip beş - on dakika sonra çıkarılabilir.
 
Kayısı Hoşafı soğutulup kase veya bardaklara konularak sade veya buzlu servis edilir. Üzerine file fındık veya badem serpilebilir.
 
 
Not: Gün kurusu kayısıların kendi tadı yeterli gelecekse şeker ilave etmeden de yapılabilir. Bir yemek kaşığı şeker de kafi gelebilir. Bununla beraber rafine şekerin yaygınlaşması evvelinde olduğu gibi kayısı hoşafı sulandırılmış pekmez şerbeti ile de hazırlanabilir. Bir diğer usul de kayısı miktarı kadar çekirdeksiz kuru üzüm veya kuş üzümü ilave ederek karışık hoşaf pişirmektir. Şeker seviyesi iyice azaltılıp pişme sonrası iki yemek kaşığı bal ve beş damla limon suyu eklenerek farklı bir aroma elde edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Kuru Kayısı Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166873 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2022 
384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuru kayısı
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1litre içme suyu
 
2 diş karanfil
 
1 çubuk tarçın
 
 
Kayısılar kuru olduğu için önce 5 dakika kadar sıcak suda bekletilerek yumuşamaları gerek. Yumuşayan kayısıları süzdükten sonra toz şeker, su, karanfil ve tarçın ile birlikte kaynatın. Kayısılar dağılmaya başladıysa kompostonuz hazır demektir. Önce oda ısısında daha sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın. Soğuturken tarçın ve karanfil tanelerini çıkarın.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Hoşafı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183403 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2025 
63 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı kuru kayısı
 
6 su bardağı su
 
1 su bardağı tozşeker
 
4-5 adet karanfil
 
 
Bir tencerede suyu kaynatın.
 
Kuru kayısı, tozşeker ve karanfili ilave edin.
 
5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
 
Kokusunun çıkmaması için ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin.
 
Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun.
 
Kaselere boşaltıp, soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |