Kısa URL: https://ml.md/lc113951
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2016
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
4 diş sarımsak
1½ su bardağı konserve kuru fasulye
½ adet limon suyu
2 dal biberiye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet ufak baguette ekmek
8 adet taze fesleğen yaprağı
1 tutam deniz tuzu
Fırınınızı 200 dereceye getirin.
Sarımsak dişlerini kabukları ile birlikte aluminyum folyonun içine alıp üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı döküp ağzını sıkıca kapayın ve fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve mutfak robotunda fasulye, sarımsak, limon suyu, biberiye, tereyağı ve tuzu birlikte çekin.
Ekmek dilimlerinin her tarafına tereyağı sürüp fırında kızartın.
Fasulyeli karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alıp üzerlerine sürün.
Kıyılmış fesleğen ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc74202
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
1,765 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı kuru fasülye
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı pul biber
6 sap maydonoz
10 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
10 dilim füme et
1 çay kaşığı tuz
Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Pulbiber ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Diğer taraftan kalın sıvıyağ ve toz kırmızıbiberi karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirip çıkarın. Ekmekleri servis tabağına alıp üstlerine birer dilim füme et koyun. Hazırladığınız kurufasulyeli harcı ekmeklere paylaştırıp servis yapın.