Kısa URL: https://ml.md/lc133842
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020
829 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domatessalçası
500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domatessalçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185546
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2025
10 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
200 gr kuşbaşı et (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, pul biber
5 su bardağı sıcak su
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın, doğranmış soğanı kavurun.
Et kullanacaksanız kuşbaşı eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyu süzülmüş fasulyeyi ekleyin ve karıştırın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.