| 
 
 
 | 
Kuru Fasulye Pastası | 
  | 
mahya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2009 
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40637 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2009 
3,888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 fincan haşlanmış kuru fasulye
 
7 yumurta sarısı
 
1 fincan şeker
 
1 fincan dövülmüş ceviz
 
2 kaşık pasta mayası
 
1 kaşık marmelât
 
Kreması:
 
250 gr tereyağı
 
250 gr pudra şekeri
 
5 kaşık erimiş sütsüz çikolata
 
 
Haşlanmış kuru fasulye makineden geçirilerek ezilir, içine 7 yumurta sarısı, şeker, dövülmüş ceviz, pasta mayası, marmelat karıştırılır, iyice çırpılır. Sonra 7 yumurta akı çırpılarak sertleştirilir ve hamura katılarak yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür. Orta ısılı fırında pişirilir. Soğuduktan sonra ikiye kesilerek içine ve üstüne krema sürülür.
 
Kreması : 250 gr tereyağ, bir kapta tahta kaşıkla ezilerek yumuşatılır. İçine 250 gr pudra şekeri konarak sürekli, aynı yönde ezilmeğe devam edilir. Son olarak 5 kaşık erimiş sütsüz çikolata katılarak düzgün bir krema oluncaya kadar da çırpılır.
  
 | 
Kuru Fasulye Pastası | 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98509 
Gönderme Tarihi: 25.May.2014 
2,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 SU BARDAĞI KURU FASULYE
 
1.5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
 
1 PAKET KREM ŞANTİ
 
1 PAKET VANİLYA
 
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
 
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
 
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
 
 
BİR GECE ÖNCEDEN ISLATIP, HAŞLADIĞIMIZ FASULYEYİ ROBOTTA ÇEKİN, İÇİNE PUDRA ŞEKERİ, KAKAO, TOZ KREM ŞANTİ VE VANİLYAYI EKLEYİN. ROBOTTA ÇEKTİKTEN SONRA BÜYÜK BİR TABAĞA ALIN CEVİZİ VE ERİTTİĞİMİZ MARGARİNİ KATIN İYİCE KARIŞTIRIN.YAĞLI KAĞIDA KOYUP PİRAMİT ŞEKLİ VERİP BUZDOLABINDA BEKLETİN.
  
 | 
Kuru Fasulye Pastası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173645 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2023 
192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 
1.5 su bardağı şeker
 
4 yemek kaşığı (Pirinç unu, galeta unu veya un)
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı sirke (Kabartma tozunun üzerine)
 
Çikolata Sosu İçin:
 
2 su bardağı süt
 
1.5 yemek kaşığı un
 
1.5 çay bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Öncelikle ceviz, robotta minik parçalara ayrılıp bir kenara alınır. Robota fasulyeler eklenir, macun kıvamına gelene kadar çekilip, cevizin üzerine kenara alınır. Bu kez robota yumurta ve şeker eklenip, güzelce çırpılır. Bunlar da diğerlerinin üzerine eklenir. Daha sonra kabartma tozu üzerine sirke ilave edilip, karışım spatula ile yumurtayı indirmeden karıştırılır. Kıvamına göre içerisine un ekleyerek karıştırılıp, yağlanan kalıba dökülür. 170 derece önceden ısıtılan fırında (fansız) 30 dakika kadar pişirilir. Diğer yanda sos için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Soğuyan kekin üzerine ılık olarak dökülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |