| 
 
 
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11022 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007 
8,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hoşaflık kuru erik
 
600 gram şeker
 
10 bardak su
 
 
Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın.
 
 
 ML® Erik Hoşafı için tıklayın
 
  
 | 
Erik Hoşafı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36731 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
2,834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kuru erik
 
1500 gram su (6 bardak)
 
250 gram toz şekeri (1 doluca bardak)
 
 
Tencereye iyice yıkanmış çekirdekli 350 gram kuru erik koyduktan sonra üstlerine 6 bardak su ilave edilir. bunları su içinde 10 12 saat kadar bırakarak eriklerin şişmelerini temin etmelidir. Tenceredeki erik ve suya 1 doluca bardak da toz şekeri ilave edilir. Erikler hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları, orta hararetteki ateşte pişirilir. Hoşaf iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
müvekkil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40058 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009 
2,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr kuru erik
 
6 bardak su
 
1 bardak toz şeker
 
 
Bir tencereye yıkanmış çekirdekli kuru erikler konulur ve üzerine su ilâve edilir. Erikler yarım gün suda bekletilir. Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hoşaf soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır.
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54929 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010 
2,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr erik kurusu (kuru mürdüm ya da sarı kuru üzüm)
 
1,5 su bardağ, toz şeker
 
6 su bardağı su
 
7-8 adet karanfil
 
 
Kuru erik bol suyla 2-3 saat ıslatılır. Ertesi gün 6 su bardağı suyla beraber süzdürdüğünüz kuru erikleri de bir tencereye koyun.
 
Orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Karanfilleri de ekleyin. Kaynamaya başlayınca şekeri katın ve yine sık sık karıştırarak 8-10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca kaselere boşaltıp servise sunun.
  
 | 
Erik Hoşafı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57134 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010 
3,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
1/2 kg. kuru erik
 
2.5 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Erikleri yıkayınız. Suyun içine koyup iki taşım kaynatınız. Şekerini ilave edip iki üç taşım daha kaynatınız. Bu kaynatma eriğin sertliğine göre değişir. Eriklerin ezilip, dağılmamasına dikkat edin. Soğuyunca buzdolabına alıp iyice soğutup ikram edin.
 
 
NOT: Bütün kuru meyve hoşafları bu yöntemle yapılır.
  
 | 
Erik Hoşafı | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59161 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
2,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
500 g kuru Erik
 
6 bardak Su
 
400 g Şeker (1.3/4 bardak)
 
 
içinde; 400 g şeker (1.3/4 bardak) bulunan bir tencereye 2 bardak su koyarak, orta ısıdaki ateşte bir taraftan karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesini temin ediniz. Sonra da bu şuruba; bir gün 4 bardak su içerisinde bırakılarak irileştirilmiş 500 g kuru eriği suyu ile beraber ilâve ediniz. Ve hepsini beraber kuru yemişler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Kuru erikler arzu edilen duruma gelince hoşaf tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakınız. Soğumasını müteakip kâselere koyarak servis yapınız.
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75649 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
3,507 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
500 gr. kuru erik
 
2 lt. su (8 su bardağı)
 
500 gr. tozşeker (2 su bardağı)
 
 
Erikleri yıkayıp süzdürün. Bir tencereye koyun, üzerlerine suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Şekeri katıp karıştırın. 5 dakika daha kaynatarak tencereyi ateşten indirin. Soğuduktan sonra biraz buzdolabında bekleterek servis yapın.
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75650 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
2,375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuru erik
 
2 su bardağı toz şeker
 
8 su bardağı su
 
 
Önce erikleri yıkayın, bir tencereye suyla beraber koyun. 15 dakika kaynatın. Şekerini katarak 10 dakika daha kaynatın. Ateşten indirip, soğutun.
 
 
 
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157839 
Gönderme Tarihi: 22.May.2021 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı kuru siyah erik
 
13 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Yarım limonun suyu
 
 
Kuru siyah eriği yıkadıktan sonra bir kaba alın. Üzerine 5 su bardağı su koyup, 2 saat bekletin ve süzün. Bir
 
tencereye 8 su bardağı su ve toz şeker koyup, kaynatın. İçine kuru siyah erik ve limon suyu ilave edin. 5 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tencerenin ağzını kapatın ve ılınması için 10-15 dakika bekletin. Soğuması için buzdolabına alın ve 1 saat bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Erik Hoşafı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183404 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2025 
67 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı sarı ve siyah kuru erik
 
8 su bardağı su
 
2 su bardağı tozşeker
 
 
Su kaynadıktan sonra sarı ve siyah kuru erik ile tozşekeri ilave edin.
 
5 dakika kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
 
Kokusunun çıkmaması için tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin.
 
Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |