|
Kurubakla Çorbası |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64704
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Baklayı suya koyup 4-5 saat bekletin. Daha sonra süzüp bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blendırdan geçirip yeniden ocağa oturtun. Nane, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha orta dereceli ateşte pişirin.
|
BAKLA ÇORBASI |
|
Tvoli
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc52214
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Akşamdan ıslatılmış kuru baklayı bir tencereye koyunuz, üstünü örtünce ye kadar su doldurup, doğranmamış 2 küçük havuç, 1 soğan ve 1 - 2 kereviz ve maydanoz kökü, soyup doğranmamış 1 patatesle 1 dış sarımsak bir çimdik kırmızı biberle, 2 yaprak defne ilâve ettikten sonra kapağını kapayarak orta ateşe sürünüz. Gereğince pişince indirip defne yapraklarını çıkarıp, diğer bir tencereye suyu ile beraber ince kalburdan eze eze geçiriniz. Sonra boza kıvamında tutulmasını gözönüne alarak etsuyu ilâvesiyle orta ateşe sürüp kaynamaya bırakınız. Sonra tuzuna bakıp, indirip kâseve koyunuz üstüne rendelenmiş parmazan peyniri serpip bir tabak da ekmek tavasıyla beraber servis yapınız.
ML® Ful için tıklayın
|
KURU BAKLA ÇORBASI |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5739
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
3,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
Akşamdan suya koyup demlediğiniz 250 gr. kuru baklayı 1 lt. suda haşlayın. Tavaya 10 gr. tereyağı koyun, eriyince 10 gr. un ilave edin. Un kokusu çıkana kadar kavurun ve 100 gr. yoğurt ilave edin. Kuvvetli ateşte karıştırın. Baklanın suyundan azar azar ilave edip sulandırarak, çorba tenceresine ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 demet de-reotunu kabaca doğrayıp ekleyin. 5 dakika kaynatıp ateşten alın. El blenderi ile pürüzsüz hale getirip sıcak olarak servis yapın.
ML® Kuru Bakla Çorbası için tıklayın
ML® Taze Bakla Çorbası için tıklayın
|
|