Kısa URL: https://ml.md/lc2549
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı havuç
1 su bardağı şeker
2 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı su
Hindistancevizi
Kürdan
Havuçları, şekeri ve suyu bir tencereye koyarak recel kıvamına gelene kadar kaynatın. Diğer bir tarafta bisküvileri küçük küçük parçalara ayırın. Havuç karışımı piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvileri havuç karışımına dökerek hamur yapın daha sonda elinizde top şekline getirin ve hindistancevizine karıştırıp bir tepsiye dizin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc144452
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019
720 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram tereyağı
2 paket pötibör bisküvi
4 kaşık kakao
Yarım su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
Ceviz veya fındık
Hindistancevizi
Bisküvileri mutfak robotunda çekin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ekleyin. Sonra sırasıyla sütü, şekeri, kakaoyu ve ceviz ya da fındıkları ilave edin. Yumuşak bir harç elde edin.
Harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hindistan cevizine buladığınız bu toplara birer kürdan saplayıp servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat donması için beklettikten sonra tatlınız hazırdır.