Kısa URL: https://ml.md/lc152080
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
286 defa indirildi / yazdırıldı
Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemenizi tavsiye ederiz.
Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Ancak söz konusu kurban bayramı olduğunda kavurmanızı kuzudan da koyundan da dana etinden de yapabilirsiniz. Çünkü etler taze olduğu için pişirmesi de kolay ve zahmetsiz olacaktır.
Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.
Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.
Kurban bayramında kavurmayı dana etinden yapıyorsanız pişmesi ve yumuşak olması koyun etine göre biraz zahmetli olabilir.
Ayrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz kavurmanız yumuşak olur.
Kurban bayramından sonra da taze ve lezzetli bir şekilde kavurma tüketmek istiyorsanız kavurmanızı saklayabilirsiniz.
Kavurmanızı pişirdikten sonra ayrı bir tencerenin içerisinde iç yağı eritip, kavurmanın olduğu kabın içerisine boşaltın. Yağ donduktan sonra kavurmanızı buzlukta veya dolabınızın bir gözünde saklayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc173246
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
Eti önce tuzlayıp sonra pişirmek doğru bilinen yanlışlardan biri. Tuzu piştikten sonra atmak gerekiyor. Böyle pişirilen et daha lezzetli ve yumuşak oluyor.
Bilinen en büyük yanlışlardan birisinin etleri dövmek. Etin yumuşak olması için et dövülür diye bir şey var. Uzmanlar, bunun kesinlikle yanlış olduğunu söylüyor.
Etleri ince ince doğradıktan sonra güzelce yağlayın. Sonra ızgaraya atın. Uzmanlar, eti ikinci gün yemeyi öneriyor. Çünkü et ilk gün kas pozisyonundadır. 12 saat geçtikten sonra et vasfını alıyor.
Et için orta pişirme tavsiye ediliyor. Bu sayede etin suyu ve lezzeti kalıyor ama eti çok pişirseniz suyu da kaçıyor tadı da.
Izgaralar sürekli kullanmadığımız ürünlerdendir. Izgarayı yüksek ateşte kızdırmak gerekiyor. Et pişerken de 10 santim boşluk olması gerekiyor. Izgaranın temizliğine dikkat etmek gerek. Yoksa orada kalan yağ ve antipaslar vücuda zarar verebilir, etler simsiyah olabilir. Izgarayı sildikten sonra sıvı yağ ya da hayvan yağı ile de silebiliriz.
İmkânı olan kasaba götürerek parçalarını doğru ayırmalı. Et parçalandığı zaman pirzolasını, kül bastısını ayıramazsınız hepsi kavurmalık olur. Dolayısıyla bilmeyenler mutlaka yardım almalı.
Etin sırt kısmını kullanmalısınız.
Eti dinlendirmelisiniz.
İç yağları kullanmalısınız.
İçi sulu etler için mühürleme yapmalısınız.
Baharat, soğan ve sarımsak ilave edebilirsiniz.