|
|
Kumlu Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168577
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Çikolatalı Sos:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos
2 su bardağı süt
Üzeri için:
0,5 paket kakaolu petit beurre bisküvi
Kalıp:
Oval kalıp (18x28 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ekleyip mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyin, mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra çöp şiş yardımı ile birçok yerinden delin. Sütü üzerinde gezdirerek keki ıslatın. Soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
Kakaolu bisküvileri mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar öğütün. Soğuyan sosu kekin üzerine yayın ve öğütülmüş bisküvileri serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Kum Pastası |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc17528
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007
3,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kilogram şeftali,
2 adet yumurta sarısı,
120 gram pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
450 gram un,
6 adet yumurta,
370 gram yumuşak margarin,
1 paket vanilya,
220 gram şeker.
Harç için, öncelikle soğuk margarini parçalara ayırın. Un, şeker, tuz ve bademle birlikte karıştırın. Parmak uçlarınızla işleyerek ekmek kırıntısı görünümü almasını sağlayın. Buzdolabına koyun. 40x32 santimetre boyutlarında bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Yağlayın. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
Şeftalileri yıkayıp, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumuşatılmış yağ, pudraşekeri, vanilin, rendelenmiş limon kabuğu ve bir çimdik tuzla krema kıvamı alana dek karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Yumurta aklarını şekerle kar haline gelene kadar çırpın. Üçte birini yağlı karışıma katın. Daha sonra geri kalanını unla birlikte ilave edip, karışıtırın. Bu karışımı tepsiye yayın. Üzerine şeftali dilimlerini yerleştirin. En sona da ekmek kırıntısı görünümündeki harcı serpiştirin. Fırının orta gözünde 40 dakika kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.
|
|
Kum Pastası Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|