Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kulaklı Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kulaklı Makarna

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105932
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015
3,908 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 su bardağı su

Un ve 1 tatlı kaşığı tuz harmanlanıp ortası havuz şeklinde açılır yumurta kırılıp azar azar su ilavesi ile sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamurun üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir. İç malzemesi için kıymanın içine soğan rendesi karıştırılıp baharatları eklenerek harmanlanır. Dinlenen hamur bezelere ayrılarak temiz ve unlanmış tezgahta ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açılır. 3x3 boyutlarında iri iri karelere kesilir. Her karenin içine iç malzemeden paylaştırılıp her kare muska şeklinde kapatılır ve tencerede kaynayan suya atılarak yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirilir. Pişen makarnalar servis tabağına alınıp üzerine bolca eritilmiş tereyağı gezdirilerek sıcak sıcak servis yapılır.



Kulaklı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166453
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Tuz
İç için:
1 adet soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Kulaklı yapmaya başlamak için öncelikle hamurunu hazırlıyoruz. Cam bir kase içerisine 2 su bardağı unu koyun ve üzerine 1 adet yumurtayı kırın. Karışıma tuzu ilave ettikten sonra kase içerisindeki malzemeleri su ekleyerek yoğurmaya başlayın ve kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamur kare parçalar elde edecek şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaları üçgen şeklinde olacak şekilde uçlarından kapatın. Tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz pişirme kağıdının üzerine hamurları dizin. Üzerlerine un serpin.
Kulaklı’nın iç harcı için soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Teflon tavada soğanları kavurmaya başlayın. Hafifçe pembeleşen soğanlara kıymayı ilave ederek bir miktar tuz ve karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulmakta olan kıymaya salça ekleyerek tavadaki malzemeyi karıştırın. Sosunuz hazır.
Kulaklının hamurunu haşlamak için bir tencerenin içine su koyun. Hazırladığınız hamur parçalarını tenceredeki suya atarak pişirin. Pişen hamurları servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı iç harcı ve kızdırdığınız tereyağını gezdirerek servis edebilirsiniz.







Kulaklı Makarna Tarifleri Ton Balıklı Makarna Tarifleri



(2 adet Kulaklı Makarna 11,903 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort