Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Kulak Çorbası (Malatya) (4 adet - 200,593 defa bakıldı)

Kulak Çorbası (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kulak Çorbası (Malatya)

fiber
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2013
Mesajlar: 72
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc86169
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
2,539 defa indirildi / yazdırıldı




Aya köftesi için;
200 gr. yağsız çiğ köftelik kıyma
1 çay bardağı sümüt
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Hamuru;
1 su bardağı un (yerli un karışık)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Biraz ılık su
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılıp haşlanır.)
1 kg. kemik (et suyu için)
2 kg. yoğurt

Aya Köftesinin Hazırlanması:
Kıyma + simit + tuz + karabiber + kırmızı biber
Yukarıdaki karışımlar ıslatılarak yoğrulur, (içerisine su konmaz) ve nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Kızgın tereyağında kızartılır. Arzu edilirse fazla miktarda hazırlanarak buzdolabında muhafaza edilebilir.
Hamurun hazırlanması :
Un + tuz +1 yumurta + su Yukarıdaki malzeme ile hamur hazırlanır, özleştirilir, dinlendirilir. 2-3 mm. kalınlıkta oklava ile açılır. Açılan hamur 5-6 mm'lik karelere kesilir,
Not: Kesilen hamurlar hemen kullanılabileceği gibi (elenerek), kurutulup bez torbalarda kışlık erzak olarak da kullanılabilir.
Kulak Çorbasının Yapılışı:
Kemik yıkanıp bol su ile ateşe konur, akşamdan ıslatılmış nohut ateşe konarak haşlanır, hazırlanan aya köftesi, et suyu bir tencereye alınır. Yeter miktarda tuz atılarak kaynamaya bırakılır, kaynayan et suyuna çorbalık hamur ilâve edilir. Hamur pişince haşlanmış nohut ve kızartılmış aya köftesi ilâve edilerek ateş kapatılır. Ara sıra karıştırılarak kaymak tutması engellenir, ılıyınca içine ezilmiş yoğurt karıştırılarak ilâve edilir, üzerine kızgın tereyağına atılmış nane ve kırmızı biber gezdirilir.


Kulak Çorbası (Malatya)

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc68924
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2011
2,823 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.beskonaklarmalatyamutfagi.com.tr

Bir kâse çorbalık hamur
250 gram kıyma
Bir yemek kaşığı salça
Bir buçuk kilo yoğurt
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay bardağı simit
Tuz
Karabiber
Su

Kıyma; tuz, karabiber ve simit ile iyice yoğrulur. Küçük köfteler yapılarak yağda kızartılır. Yağa nane de eklenir.
Kulağın, yani bozuk para kalınlığında kare seklinde küçük küçük kurutulmuş hamurun, pişirilmesi de su şekilde olur. Tencerede tuzlu su, kaynayıncaya kadar bekletilir. İçine kulaklar konulur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra kulaklara yoğurt eklenir. Servis zamanında daha önce kızarttığımız nane, yoğurtlu kulağın üzerine dökülür. Bu karışımın yağ eriyikken yapılması gerekir. Böylece çorba hazır duruma gelir.


Kulak Çorbası (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31864
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,206 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 gr. un
250 gr. kıyma
3 yemek kaşığı kadar tereyağı
7-8 bardak et suyu
1 kg. yoğurt
4-5 diş sarımsak
Yeterli miktarda nane
Tuz ve biber

500 gr. kadar un, biraz tuz ekilerek yoğrulur. Meydana gelen hamur aynen yufka gibi açılır. Bu yufkalar birer cm2.’lik parçalar halinde kesilir. 250 gr. kıymanın üzerine bir fincan un, biraz tuz ve biber konularak yoğrulur. Macun haline gelen kıyma, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bunlar avuç içinde yuvarlandıktan sonra tereyağında kızartılır. Diğer yandan kesilen hamur parçaları da kaynamakta olan et suyunun içine bırakılır. Buna daha sonra yuvarlak kıyma parçaları eklenir. Bir süre pişirilir. Sarımsak karıştırılmış 1 kg. yoğurt, tencerede pişmekte olan çorbanın içine ağır ağır aktarılır. Yeteri kadar pişmiş olan çorba yere indirilmeden içine tereyağında kavrulmuş nane katılır. Servis yapılır.



Kulak Çorbası (Malatya)

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc8799
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
3,600 defa indirildi / yazdırıldı




Köftesi için:
200 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sümût (çok ince bulgur)
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Hamur için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı tuz
1 adet yumurta
Biraz ılık su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kg kemik
Üzerine:
2 kg yoğurt

1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı nane öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın. Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynaymca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katm. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağım tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.






Kulak Çorbası (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Kulak Çorbası (Malatya) 200,593 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort