|
|
Krokanlı Pasta |
|
Zümrüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17035
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2007
2,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pandispanya unu
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı su
1 poşet kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
Krokan İçin;
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı pudra şekeri
Şeker, yumurta, su, un karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Bu arada süt ve paket puding pişirilir, 5 dakika mikserden geçirilerek pürüzsüz kıvam alması sağlanır. Krokan için şeker, küçük bir tencerede karıştırmadan eritilir. Üzerine ceviz katılır, karıştırılır, yağlı kağıda yayılır, soğuyunca robottan geçirilir, pişen pandispanya enine kesilir, arasına üstüne ve kanarlarına puding sürülür, en üste robotta çekilmiş krokan serpilir, 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
|
Krokanlı Pasta |
|
oya sancaklı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21130
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2008
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram krem şanti,
2 su bardağı krem patisserie,
3,5 çorba kaşığı şeker şurubu.
Üzerine:
Frambuaz.
Pandispanya malzemesi:
4 adet yumurta, yarım su bardağı (75 gram) un,
2 çorba kaşığı kakao,
yarım su bardağından bir parmak az tozşeker,
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ.
Krem patisserie malzemesi:
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı tozşeker,
1,5 su bardağından az un,
1 adet yumurta,
bir tutam vanilya,
7 çorba kaşığı margarin,
150 gram bitter çikolata.
Ganaj malzemesi:
3,5 çorba kaşığı süt,
2,5 çorba kaşığı tozşeker,
100 gram bitter çikolata,
1,5 çorba kaşığı margarin,
çok az pralin,
vanilya.
Krokan malzemesi:
Yarım su bardağından fazla tozşeker,
yarım su bardağına yakın badem
Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. Bunun için, yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Yumurta sarılarını, şekerin çok azını ayırıp kalamyla kabarana dek çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Kalan tozşekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta sarısı ve beyazını bir kapta hafifçe karıştırıp, içine kakao eklenmiş unu yavaş yavaş yedirin. En son yağı ilave edip karıştırın. 20 cm'lik çember bir kalıba döküp, 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca 3 kat kesin. 1. katına hafif şurup sürüp, ıslatın. Çikolatalı krem patisserie ile karıştırılmış krem şantinin bir kısmı düzgünce yayın. Üzerine krokan taneleri serpiştirin. Biraz daha çikolatalı krem patisserie'den koyup, 2. katı kapatın. Az şurup ile ıslatıp, krem patisserie'yi yayın 3. katı kapatıp, ganaj ile düzgünce sarın. Üzerini ganaj, krokan, frambuaz ile süsleyin.
Ganajın hazırlanışı:Süt ve şekeri kaynatın. Sırası ile çikolata ilave edip karıştırın. Margarin ekleyip, biraz daha karıştırın. Pralini ve vanilyayı ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada çırpma teliyle yavaşça karıştırın.
Krokanın hazırlanışı: Şekeri bir kaba yavaş yavaş koyup, ateşte eritin. Bademi ekleyip, karıştırmaya devam edin. Yağlı mermer veya tepsiye döküp merdane ile yayın ve soğumaya bırakın. Mikserle biraz irice çekip kullanıma hazır hale getirin.
Krem patisserie'nin hazırlanışı: Sütü tencereye alın. Un, şeker ve yumurtayı katın. Orta ateşte karıştırarak 1-2 dakika kaynatın. Ateşten aldığınız kremaya yağın yarısını ve vanilyayı katın. Üzerini bir folya ile örtüp, soğumaya bırakın. Daha sonra kalan yağı da ekleyip, mikserden geçirin.
Bitter çikolatayı eritip, krem patisserie ile karıştırın. Bu miktardan size gerekli olanı kullanıp, artan kısmını buzdolabında saklayabilirsiniz.
|
Krokanlı Pasta |
|
selma teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63258
Gönderme Tarihi: 18.May.2011
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krokan:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı badem kırığı
Pandispanya:
1 poşet hazır pandispanya un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 çay bardağı süt
Krema:
1 paket vanilinli pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krokan: Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin. Bal rengi olunca fındık ve bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve yağlı kağıt üzerine yayın. Soğuduktan sonra ufalayın.
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın bir katına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin. Diğer pandispanyaya da bir miktar pasta kreması sürün ve üzerine kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Servis sırasında pastanın üzerine kalan krokanları serperek yada isteğinize göre süsleyebilirsiniz.
|
Krokanlı Pasta |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77668
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2012
2,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
3 adet dövülmüş karanfil
2,5 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
Vanilya
Karameli için:
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çiğ krema
3 çorba kaşığı su
Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu, vanilyayı ve baharatları da ilave ederek kek harcını oluşturun. Bu karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün ve 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Kreması için gereken malzemeleri bir kabın içinde çırpın ve pişirin. Bu arada karameli için de şeker ve suyu 10 dakika kaynatıp kahverengi olana kadar ocakta bekleyin. Daha sonra rengi dönünce içine çiğ kremayı dökün. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kekin üzerine krema ve karamel sürüp kat kat dizin. Üzerine fındıklarla süsleyin.
|
Krokanlı Pasta |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144471
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
673 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
5 adet yumurta
2 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı sarı üzüm
1 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı çilek reçeli
Üzeri için:
2 yemek kaşığı çilek suyu
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Krokan için:
1 su bardağı fındık
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil, kabartma tozu, un, dövülmüş fındık, üzüm ve çilek reçelini karıştırıp yeniden çırpın. Yaptığınız kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Keki enlemesine 3'e ayırıp bekletin.
Ayrı bir yerde 1 bardak fındığı bıçakla küçük küçük doğrayın. Tavaya 1 su bardağı şeker koyup kahverengi oluncaya kadar kavurun. İçine fındıkları atın. Hazırladığınız karışımı soğuk suyla ıslattığınız tezgaha incecik serin. Karışım sertleşince blender'da parçalayın.
3 bardak süt, yumurta, un ve mısır nişastasını çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ateşe koyun. Pişince altını kapatın ve 2 yemek kaşığı çilek suyu ekleyin. Parçalara ayırdığınız kekin aralarına krema sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı spatula yardımıyla kekin her tarafına sürün. Kekinizin üstünü krokanla kapladıktan sonra servis yapın.
|
Krokanlı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161632
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
6 adet yumurtanın akı
9 adet yumurta sarısı
6 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı çekilmiş fındık
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
125 gram eritilmiş margarin
Fındık krokan için:
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
Kreması için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
120 gram bitter çikolata
Yumurta aklarını kar haline gelene kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. İçine un, pudra şekeri çekilmiş fındık ve kakaoyu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra çırptığınız yumurta aklarına ekleyip, hepsini şöyle bir karıştırın. En son eritilmiş margarini ekleyin ve karışımı kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 160 derecede 40-45 dakika kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Fındıklı krokan için toz şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte tamamen eriyip, karamel kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tereyağını ilave edip, eriyinceye kadar karıştırın ve fındığı ekleyin. 1-2 dakika fındık kavrulana kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp mermer tezgahın üzerine döküp, soğutun. Elle parçalara ayırıp, buzdolabı poşetinin içine koyun. Merdane yardımıyla üzerinden geçerek irili ufaklı parçalar elde edin veya robottan geçirin. Krema için derin bir tencerede yumurta sarısı ve toz şekeri çırpın. Un ve nişastayı ilave edin. Sütü de yavaşça ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa koyun ve sürekli karıştırarak, karışım kaynayana kadar pişirin. Koyu bir kıvama gelince tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve vanilya ile benmari usulü erittiğiniz çikolatayı katın. Mikserle çırparak kremanın soğumasını sağlayın. Pişen pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt tabakasını servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı kremayı yayıp, krokanın yarısını serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan krokan ile her tarafını kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
Krokanlı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168573
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 adet muz
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
Krokan:
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı badem-bütün
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Toz şekeri geniş bir çelik kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak bademleri birbirinde ayırın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Dilimlenmiş muzları sıralayın, krokanların yarısını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan süt ile ıslatın, pasta kreması ile kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalan badem krokanları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Krokanlı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168574
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya için:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Krokan için:
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgu için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tava veya tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Ocaktan alın, üzerine fındıkları ve tereyağını ekleyip kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Soğuyan krokanın yarısını mutfak robotundan bir iki kez karıştırarak ufalayın. Yarısını krem şantinin üzerine yayın. İkici kat pandispanyayı üzerine kapatın ve aynı şekilde krem şanti ve krokan serpin. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Süt ve pasta kremasını mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremadan 3 yemek kaşığı ayırın, kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkarak süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayırdığınız krokanları eliniz ile iri parçalara kırın ve servisten önce pastanın üzerine koyun.
|
Krokanlı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168575
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağı süt
Krokan için:
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 çay kaşığı tereyağı
Kaplamak için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
2 yemek kaşığı toz şeker
5 - 6 adet vişne
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Toz şekeri çelik bir tava veya tencereye alın. Kısık ateşte karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Ocaktan alın, üzerine fındık kırığı ve tereyağını ekleyip kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdına yayın ve soğumaya bırakın.
Süsleme için olan 2 yemek kaşığı toz şekeri aynı şekilde eritin. Oval tabanlı bir kaseyi alt üst çevirip üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın. Eriyen şekeri kaşık ile ince şerit halinde dökerek kasenin üst kısmını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin.
Keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdını ayırın. İki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine soğuyan pudingi yayın. Krokanın yarısını küçük parçalara kırın ve pudingin üzerine serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Pastayı buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Kalan krokanı mutfak robotunda öğütüp pastanın yanlarına ve üzerine, orta kısmı boş bırakarak serpin. Kasenin üzerinde donan şekeri çıkarıp pastanın üzerine koyun. İçine vişneleri doldurup dilimleyerek servis yapın.
|
|
Krokanlı Pasta Tarifleri Yaş Pasta Tarifleri
|
|