| 
 
 
 | 
Krep Pasta | 
  | 
Sefer Tası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.10.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28006 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2008 
3,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 fiske tuz
 
 
Çikolatalı krema için:
 
2 çorba kaşığı un
 
1 subardağı toz şeker
 
1.5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Krep malzemesi mikserle iyice çırpılır. Orta büyüklükte bir tava yağlanır. 1 kepçe dökülür. İki yüzü pembe renkte kızartılır. En az 6 krep hazırlanmalıdır. Krema malzemesi bir kaba konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Tamamen soğuyana kadar bektilir. Kreplarin aralarına krema konarak üst üste yerleştirilir. 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 02.06.2025
  
 | 
Krep Pasta | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66471 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
2,422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2,5 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
100 gr eritilmiş bitter çikolata
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 paket kremşanti
 
1 paket labne peynir
 
1 paket çikolata sosu
 
Kızartma yağı
 
100 gr bütün fındık
 
 
Yumurta, süt, un, yarım su bardağı toz şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolata mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır.
 
Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda 15-20 tane krep hazırlanır.
 
Aralarına sürmek için iki paketten krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır.
 
Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir.
 
En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için kalan yarım su bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir.
 
Karemelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir.
 
Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır.
 
Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır.
 
Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "türkkan sar" tarafından gönderildi. 12.05.2020
  
 | 
Krep Pasta | 
  | 
sümeyye koç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117496 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016 
1,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Birgül Erdoğan
 
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı pekmez
 
1,5 su bardağı un
 
Dolgu ve süs:
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
80 gram bitter çikolata
 
½ paket krema
 
20 adet çilek
 
 
Krem şantiyi süt ile beraber çırpar buzdolabına kaldırırız. Krep hamuru için malzemelerin tamamını el çırpıcısı ile pürüzsüz bir şekilde çırparız. Teflon tavaya hamurdan bir kepçe koyup arkalı önlü pişiririz. 6-7 adet krep pişiririz. Soğumasını bekleriz (Ancak beklemeyi kapalı bir kap içerisinde yaparsak kurumalarına engel oluruz). Çileklerin 4/3 doğrarız. Bir kısmını üstünün süslemesine ayırırız. Kremayı ve çikolatayı bir kapta fazla kaynatmadan eritiriz. Bir sıra krep, krem şanti ve doğranmış çilek şeklinde 6 kat halinde yerleştiririz. En üste çikolata sosumuz döker çileklerle süsleyerek biraz beklettikten sonra servis ederiz.
 
 
 
  
 | 
Krep Pasta | 
  | 
pasta 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.06.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125906 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017 
790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Yumurta
 
2,5 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
1/2 su bardağı şeker
 
100 gr eritilmiş bitter çikolata
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 paket kremşanti
 
1 paket labne peynir çikolata sosu
 
 
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.
  
 | 
Krep Pasta | 
  | 
sarı-beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128638 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2017 
874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yumurta
 
2.5 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
50 gr kakao
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Krema için:
 
200 ml krema
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
200 gr bitter çikolata
 
200 ml krema
 
 
Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krebi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Krepli Pasta | 
  | 
konuralp 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129842 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2017 
1,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
1/2 litre süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
1/2 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı yağ
 
 
Süt,yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp yağlanır. Birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır.
 
Diğer yanda muhallebi için; süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak pişirilir.
 
Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konulur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır.
 
Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilim leri ile süslenir. Servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Krepli Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172305 
Gönderme Tarihi: 27.May.2023 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1,5 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Kreması için:
 
2 poşet krem şanti
 
1,5 su bardağı süt
 
Çikolata sosu için:
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 yemek kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Krem şanti ve sütü mikserle çırpıp buzdolabında dinlendirin.
 
Krep için öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kasede mikserle çırpın.
 
Kaşıkla karıştırarak sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve akışkan bir krep hamuru elde edin.
 
Tavayı sıvı yağla bir seferliğine yağlayıp hamurdan bir kepçe alıp pişirin.
 
Pişen krepleri servis tabağına alıp biraz ılınınca aralarına buzdolabındaki krem şantiden sürün.
 
Çikolata sosu için malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Kreplerin üst katına çikolata sosunu iyice yayıp tatlıyı soğuması ve sertleşmesi için yeniden buzdolabına koyun.
 
2 saat kadar sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Pastanızın üzerini dilerseniz meyvelerle ya da kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Krep Pasta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183734 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Krep için:
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çimdik tuz
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket vanilin
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
Kakao, çikolata sosu veya taze meyveler
 
 
Derin bir kasede yumurta, süt, un, sıvı yağ, şeker ve tuzu çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin.
 
Yapışmaz tavada her iki yüzünü hafifçe kızartarak yaklaşık 10-12 adet ince krep hazırlayın.
 
Soğumaya bırakın.
 
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın.
 
Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
 
Kremayı soğumaya bırakın.
 
Servis tabağına bir krep koyun, üzerine krema sürün.
 
Tüm krepler ve krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
 
En üste krema sürmeyebilir, sadece süsleme yapabilirsiniz.
 
Pastanın üstünü kakao serperek, çikolata sosu gezdirerek ya da meyveyle süsleyebilirsiniz.
 
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |