|
Peynirli Krep Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171979
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
İçi için:
200 gr tam yağlı taze beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Pişirmek için:
Sıvı yağ
Uygun bir karıştırma kabına un, tuz, süt ve suyu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
Yumurtaları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Ocağa aldığımız krep tavasını fırça ile yağlayalım.
Hazırladığımız krep hamurundan 1 kepçe kadar tavaya dökelim ve yayılmasını sağlayalım.
Alt tarafı pişen ve güzelce kızaran krebimizi spatula ile çevirerek diğer yüzeyini de pişirelim.
Her iki tarafı da pişen krebimizi uygun bir tabağa alalım. Hamur bitene kadar aynı şekilde kreplerimizi pişirelim.
İç harcı için bir tabakta peyniri çatalla ezelim.
Üzerine ince kıydığımız maydanozu ekleyerek güzelce karıştıralım.
Krebimizin ortasına iç harçtan yerleştirelim. Kenarlarını güzelce katlayalım.
Tüm kreplerimizi bu şekilde hazırlayalım.
Daha sonra tavamızı çok az yağlayalım ve kızdıralım.
Hazırladığımız krep börekleri tavaya alarak her iki tarafını da kızartalım.
Kızaran krep böreklerimizi servis tabağına alalım ve servis edelim.
|
Peynirli Krep Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165506
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep için:
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Kaşar Peyniri
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İlk olarak kreplerimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine un, süt, su ve tuzu ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde güzelce karıştıralım. Ardından yumurtaları ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Ocağa aldığımız tavamızı çok az sıvı yağ ya da tereyağı ile yağlayarak kızdıralım. Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe kadar tavamıza dökerek hamurumuzu tavanın tamamına yayalım. Krep hamurumuzun alt tarafı kızarmaya başladığında spatula yardımı ile ters çevirelim ve diğer tarafını da güzelce pişirelim. Her iki tarafı da güzelce kızaran krebimizi tabağa alalım ve hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. İç harcı için; ince ince kıydığımız maydanozları peynirle karıştıralım. Tuz oranını, kullandığınız peynirin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz. Hazırladığımız kreplerimizin ortasına önce 1 dilim kaşar peyniri ve 1 kaşık peynirli maydanozlu iç harçtan koyarak katlayalım. Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Tavamızı hafifçe yağlayalım ve kızdıralım. Ardından katladığımız böreklerimizi tavamıza alalım ve iki tarafını da kızartalım.
|
Krep Börek (Peynirli) |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93117
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep harcı için:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su ardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İçi için:
300 gr lor ya da tulum peyniri
2 soğan
1 domates
1 tutam maydanoz
Krep için yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Peyniri, doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini serpip ocaktan alınca maydanozu koyun. Krep tavasında ya da geniş bir tavada krepleri pişirin. Bunların içine peynirli karışımdan paylaştırıp sarın, çöp şişlerle tutturun. Servis tabaklarına dizip ikram edin.
|
|